La Llibreria Synusia es proposa arribar a les 100 sòcies per donar un nou impuls al seu projecte cooperatiu

No Comment
Parada de l’associació i llibreria Synusia a la Fira Terrassa Cooperativa del passat 24 de novembre. Foto MG

Pep Valenzuela

Una política sense por. De Hobbes als moviments sense líders”, un debat amb els autors de la col·lecció de filosofia política en català “Pensament Polític Postfundacional”; club de lectura de Caliban i la bruixa de Silvia Federici, un Cicle infantil de Teatre i Contes, cicles de poesia, presentació de llibres, debats i xerrades i un llarg etcètera. Aquestes són només algunes de les nombroses activitats que es programen a la llibreria Synusia, instal·lada a la seu de l’Ateneu Candela, al carrer Montserrat número 136. A més a més, com a associació participen a la Xarxa d’Economia Social i Solidària també en el recent projecte del Districte Zero per potenciar l’economia local.

Els llibres són l’ànima i el motor de l’activisme cultural que desenvolupa l’associació, nascuda amb la voluntat i l’objectiu de construir una comunitat. I la comunitat va creixent, però la sostenibilitat i desenvolupament del projecte necessiten més participació i compromís. La darrera campanya, posada en marxa l’últim trimestre del 2018, es planteja com a objectiu, arribar a les 100 persones sòcies. El moviment s’ha notat: a finals d’any el nombre de sòcies arribava a 80.

De totes maneres, explica l’Alcira, una de les tres responsables, aquestes 100 sòcies serien només ”el sòl o la base pel manteniment del projecte i permetrien donar-li un nou impuls”. D’altra banda, diu, caldria “doblar les vendes, per tenir aquí també un terreny on poder trepitjar més segures”. El que seria òptim és “no dependre de les vendes”, afegeix. D’aquesta manera, les condicions que haurien de permetre aquest nou impuls, en principi, es donarien. Condicions que ja es donen amb el gran èxit de participació a la majoria d’activitats i 7 anys de creixement en tots els sentits. La realitat és que s’ha treballat amb molt de voluntarisme i entusiasme, però els ingressos econòmics encara no són suficients. “Continuarem pensant i imaginant activitats, eines i serveis a més de seguir explicant i informant del projecte i com està en cada moment”, assegura l’Alcira.

Una part molt important de la llibreria és l’espai infantil, per convicció i per devoció. A partir d’aquí i amb especial dedicació de l’Elena, una altra de les impulsores i treballadores, realitzen activitats amb escoles i a les biblioteques per “relacionar la comunitat lectora amb autores i editores dones i el món educatiu, creant així una xarxa d’escoles, infants, professorat i famílies”, informa.

Així mateix, a través de l’Àrea de “Nocions Comunes”, es proposen cursos de formació que busquen explorar aquells temes que, per conjuntura i/o interès social, interpel·len a buscar espais de discussió i pensament comú, a través d’eines formatives que parteixen de l’encreuament del coneixement situat amb els continguts teòrics, construint col·lectivament formes de pensar i d’actuar.

Related Articles

Deixa un comentari