La VI Fira d’Economia Solidària de Catalunya arrenca avui amb 200 expositores i 65 xerrades

No Comment

La fira aturarà la seva activitat dissabte de 16.30 a 19.30h en suport a la manifestació convocada per Taula per la Democràcia

La Fira d’Economia Solidària, organitzada per la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya, celebra entre el 20 i el 22 d’octubre la seva sisena edició al recinte Fabra i Coats de la ciutat de Barcelona. Gairebé 200 organitzacions de l’economia social i solidària, la gran majoria cooperatives, exposaran els seus projectes i serveis per demostrar, un any més, que una altra economia no només és possible sinó que ja existeix.

Habitatge cooperatiu, banca i finances ètiques, telecomunicacions, energia renovable, mitjans de comunicació o alimentació agroecològica són només alguns dels productes i serveis que les persones visitants trobaran a la fira. La FESC s’ha convertit en la cita més important de l’economia solidària a casa nostra i reflecteix que totes les necessitats del nostre dia a dia es poden cobrir a través de productes i projectes basats en valors com l’horitzontalitat en la presa de decisions, el feminisme o l’ecologisme.

La fira d’enguany, que porta per títol Ni teu, ni meu. Nostre! Som comunitat!”, ofereix també 65 xerrades que reflexionaran al voltant de la gestió i la propietat de béns i recursos que són de la ciutadania; com ara l’aigua o els equipaments. En aquest sentit, la inauguració de la fira tindrà lloc divendres 20 d’octubre a les 19.00h amb la xerrada “Públic? Procomú? Estatal? Cooperatiu? Un diàleg sobre com gestionem allò que és de totes”, a càrrec de Yayo Herrero, directora de FUHEM; Sandra Ezquerra, professora de Sociologia a la Universitat de Vic; Joan Subirats, catedràtic en Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona; i Jordi Via, excomissionat d’Economia Social i Cooperativa de l’Ajuntament de Barcelona.

Els debats inclouen la presència d’experiències internacionals com ara els Baldios de Portugal – que són una forma de propietat comunitària de la terra que existeix des de fa més de 300 anys- o el Miethäuser Syndikatque compartirà les formes de finançament de les que es doten les cooperatives d’habitatge alemanyes. També comptarem amb la participació de la Plataforma Unser Hamburg-Unser Net d’Alemanya que explicarà el seu procés de remunicipalització de l’aigua, a través d’un referèndum municipal al 2013. Podeu consultar el programa online. Totes les activitats de la fira són gratuïtes.

Presentació de l’Informe de Mercat Social 2016

La fira serà l’escenari per la presentació de l’Informe de Mercat Social 2016, que tindrà lloc dissabte a les 12h. El document ofereix, per tercer any consecutiu, una radiografia de l’estat de l’economia social i solidària a Catalunya.

Related Articles

Deixa un comentari