La XES local es consolida com a espai d’economia social

No Comment

La plataforma tindrà un punt d’informació setmanal per explicar el que fan els diferents grups de l’economia social i solidària que treballen a la ciutat

El nucli local de la XES continua amb pas ferm la seva posada en marxa. Ara fa un mes que es va crear, de la mà de diverses iniciatives ja existents, un grup local de l’anomenada Economia Social i Solidària. Aquesta plataforma pretén aglutinar diferents maneres de treballar amb un mateix objectiu: transformar la nostra societat a través de l’impuls d’una forma de fer economia pensant en les persones, el bé comú i la sostenibilitat del nostre entorn, així com enfortir els vincles entre els col·lectius que comparteixen aquest ideari.

Fins el moment, una vintena d’entitats i grups de Terrassa que treballen en diferents àmbits de la solidaritat i l’economia social estan participant, de manera desinteressada i voluntària, en aquesta plataforma. Hi podem trobar un ventall ampli d’entitats pel que fa al seu àmbit de treball. Hi ha presència de col·lectius vinculats al consum responsable, com ara la Cooperativa de Consum La Masia (Vacarisses), la Coope Candela, l’Ecoxarxa del Vallès o Bionatus.

D’altres que treballen per l’atenció a les persones, com són l’ALEI, Eco-Inserció, l’Heura o el restaurant del temps La Trobada. També tenim les cooperatives l’Eina d’inserció laboral, Teixidors, i +Més Eficiència Social. Destaca també la participació dels grups locals de la Banca Ètica Fiare i de Som Energia. L’Economia del Bé Comú es troba també representada, de la mà del grup local que actua a la ciutat. D’altra banda, hi participa el moviment veïnal, a través de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes, així com de l’AVV de La Maurina i del Torrent d’en Pere Parres. Des de l’Associació Cultural Malarrassa, editora d’aquest periòdic, també ens hem involucrat activament com a impulsors d’aquesta iniciativa. Tot i existir ja, però, diversos grups i persones implicades, la participació en aquest nucli resta oberta a tots aquells col·lectius que s’hi sentin identificats amb el seu ideari i que tinguin el seu radi d’actuació a la ciutat o rodalies. La plataforma tindrà un punt d’informació setmanal per explicar el que fan els diferents grups de l’economia social i solidària que treballen a la ciutat.

Dintre del pla d’actuació d’aquest nucli local de la XES, es pretén establir un punt d’informació setmanal que serveixi per donar a conèixer les diferents iniciatives de l’economia social locals, i així obrir el seu tarannà a tota aquella persona interessada en col·laborar-hi. Una altra proposta d’aquesta plataforma és la d’integrar-se en el mapa Pam a Pam, on s’hi estan ubicant tots els projectes de l’economia social i solidària arreu del territori català. El proper 16 d’abril tindrà lloc una nova trobada d’entitats participants a la XES local, a les 19 hores al Casal Cívic del Vapor Gran.

Per contactar amb aquesta plataforma, es pot fer mitjançant el correu xesterrassa@gmail.com.

Pàgina de Facebook de la XES Terrassa Vallès.

Related Articles

Deixa un comentari