L’economia social i solidària a Barcelona, publicació de Marge Books

No Comment

Una altra economia s’obre pas a la ciutat

A Barcelona, més de 4.700 iniciatives socioeconòmiques s’inspiren en els valors de la cooperació, la igualtat i l’autogestió. Conformen un àmbit propi, diferent tant del privat capitalista com del públic estatal: són expressió cooperativa, associativa, mutualista i comunitària que ja integra una economia urbana plural.

L’economia social i solidària barcelonina és al mateix temps pràctica econòmica i moviment social. Proposa i exerceix l’economia al servei de les persones, organitzada democràticament, amb responsabilitat social i arrelament territorial. Es desplega en tots els cicles de l’activitat econòmica –producció, comercialització, consum, crèdit, gestió de recursos i distribució d’excedents–. Un dels seus horitzons més transformadors és la intercooperació i la consolidació de mercat social, una xarxa de producció, distribució i consum de béns i serveis, amb criteris democràtics, ecològics, feministes i solidaris, constituïda per empreses de l’economia social i solidària i per consumidors i estalviadors individuals i col·lectius.

En barris barcelonins com Sants, Poble Sec, Poblenou, Porta o la Barceloneta, l’impuls de l’economia social i solidària s’articula de manera comunitària, iniciant la vertebració dels barris en tant que ecosistemes cooperatius. Des de la seva diversitat i travessada per processos de canvi, l’economia social i solidària barcelonina és un actor emergent a la ciutat. Per les seves fragilitats, requereix fomentar-ne la consolidació i extensió. Per les seves potències, pot contribuir a una nova política socioeconòmica urbana, que faci de les ciutats un espai de redistribució, equitat i democràcia econòmica.

Autor/es: Ivan Miró i Acedo i Anna Fernàndez Montes l'esconomia social i solidaria a barcelona
Preu: 20 €
Pàgines: 192
Any edició: 2016 (1)
Enquadernació: Rústica amb solapes
Interior: Color
Mides: 19 x 25 cm
Pes: 0,6 kg
Idioma: Català
ISBN: 9788416171170

 

Deixa un comentari