Acusats pels Mossos per defensar una família en un intent de desnonament

No Comment

En la citació d’avui, els dos membres del Colectivo Sin Vivienda s’han negat a declarar, ja que no se’ls havia mostrat el vídeo de prova que han aportat els Mossos.

Entitats i col·lectius socials de la ciutat no entenen que es reprengui a dos activistes que defensen famílies vulnerades que es queden sense casa i sense opció a un lloguer social.


Defensar el dret de les famílies sense recursos a tenir un habitatge digne et pot suposar un problema avui dia. Com que et facin una citació judicial a càrrec dels Mossos per tractar d’evitar un un desnonament. És el que els ha passat a la Pilar de Dios i al Karim El Otmani, activistes del Colectivo Sin Vivienda. Fa unes setmanes, en un dels molts intents d’expulsar de les seves llars a famílies que es donen cada dia a la nostra ciutat, aquest col·lectiu va actuar per defensar que la família afectada i que aquesta no es quedés al carrer. I a la vegada, per demanar que se li facilités un lloguer social, com sempre reivindica el Colectivo. Dies després de l’intent de desnonament, en el qual la Pilar i el Karim foren identificats, van rebre una notificació per delicte de desobediència i resistència a l’autoritat, amb l’obligació de personar-se al Jutjat d’Instrucció núm. 2 de Terrassa avui dia 24 de juliol.

Prop de 100 persones han acompanyat el Karim i la Pilar als jutjats. Han respost a la crida feta per diversos col·lectius socials de la ciutat, que no entenen com “amb la realitat que està suportant la nostra ciutat, des de ja fa temps, amb continus desnonaments arbitraris de moltes famílies i sense cap alternativa que garanteixi el seu a dret a l’habitatge i els seus drets fonamentals com a persones”, es citi a declarar “les activistes que fan front a aquesta situació indigna”, segons resa un comunicat emès el dia abans.

Pilar de Dios i Karim El Otmani, a la sortida dels jutjats de Terrassa avui dimecres. MG

Així les coses, finalment el Karim i la Pilar, s’han acollit al seu dret a no declarar, donat que no han vist un vídeo en mans dels Mossos i que suposadament els incrimina. “No sabem de què se’ns acusa”, ha declarat la Pilar davant de les persones que els feien suport. Ara estudiaran el document de denúncia, visualitzaran el vídeo, i a partir d’aquí decidiran com actuar.

“El nostre paper com a Colectivo Sin Vivienda és el de defensar les famílies que no tenen una alternativa d’habitatge”, ha expressat en Karim a la sortida del jutjat davant les persones que han vingut per donar-los suport. L’activista ha lamentat que “amb aquesta denúncia, els Mossos es posicionen al costat del Banc de Sabadell, en lloc de defensar els drets de les persones i les famílies més vulnerades”. Finalment, Karim ha expressat: “no hem fet res dolent, només exigim un lloguer social”.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari