Arriba la Fira Rebel, l’alternativa al Denim del texà

No Comment

La Fira Rebel tindrà lloc a la plaça Nova amb un mercadet d’intercanvi de roba com a activitat central

Col·lectius feministes i d’Economia Social de la ciutat celebren aquest dissabte la Fira Rebel, com una alternativa i una crítica directa a la fira Denim Street Life del texà que duu a terme l’Ajuntament aquest cap de setmana, en la seva tercera edició.

Com un model no consumista i per una xarxa d’economia social i de proximitat, aquest matí s’ha presentat a la Plaça Didó la primera edició de la Fira Rebel, que pretén ser el contrapunt a la Fira Denim. “Una demostració que es poden bastir alternatives reals i concretes, on no es privatitzi l’espai públic per part de grans multinacionals”, ha explicat Roc Padró, membre de la Cooperativa de Consum i Resistència de l’Atzur.

fira rebel didó Organitzadores de la fira Rebel l’han presentat avui dijous a la Plaça Didó.

Es tracta de “sense fomentar el sexisme i la pressió estètica que aquest model consumista representa, i l’explotació laboral infantil que aquest model genera». De fet, els organitzadors consideren que algunes botigues implicades a la Denim «utilitzen el cos de les dones com un objecte més amb el qual fer negoci i fa mercadeig del sexisme».

La Fira Rebel té com a activitat principal un Mercadet d’Intercanvi de roba, ha explicat Cristina Mas, activista del col·lectiu feminista Rudes Rebels. El mercat tindrà lloc de 10 a 18 hores a la plaça Nova de Terrassa. La roba ha estat recollida durant les darrers setmanes pel col·lectiu Revolució Tèxtil amb la col·laboració de desenes de persones. La previsió és comptar amb més de 10 taules expositores de roba.

Paral·lelament, s’han organitzat un taller de reciclatge de texans a càrrec de la Carlota Miras (10.30 hores), una xerrada sobre Pressió Estètica, en boca de l’Àngels Biosca, de la Xarxa de Moda Sostenible de Barcelona (12 hores) i una performance feminista (13 hores), impulsat per Rudes Rebels i Quart Creixent.

Al migdia arribarà la part més lúdica de la Fira, amb el Vermuth poètic (13.15 hores), dinamitzat pel poeta terrassenc Oriol Estripaboires, però obert a tothom en format jam session. A les 14 hores hi haurà un dinar popular, organitzat per membres de la Cooperativa de Consum i Resistència, que consistirà en una paella de ceps amb productes ecològics i de proximitat.

Els col·lectius convocants a la Fira Rebel són la Xarxa de Moda Sostenible, Revolució Tèxtil, Casal de la Dona, Guerrilla dels Cossos, Quart Creixent, Rudes Rebels, Cooperativa de Consum i Resistència, Arran, el Kasalet i el Casal Popular Atzur.

Redacció

Fira Rebel

Related Articles

Deixa un comentari