Arriba la II Trobada Jove per recuperar l’espai comú, dissabte 18

No Comment

Aquest proper dissabte 18 de juny tindrà lloc la II Trobada Jove de Terrassa, un espai on diversos col·lectius i entitats egarenques de caràcter juvenil amb la intenció de trobar-se, jugar, menjar, debatre i passar-s’ho bé.

La Trobada Jove havia estat convocada el passat 2 d’abril, però va ser ajornada a causa de desavinences amb l’Ajuntament per la ubicació i l’organització de la mateixa. De fet, el col·lectiu de joves insisteix en què s’han trobat amb molts problemes amb el departament de Via Pública per aconseguir un espai al centre de la ciutat on desenvolupar l’esdeveniment, i que aquest no s’ha confirmat fins avui dimarts dia 14.cartell IITJ

Per això, els organitzadors afirmen: “mentre que havíem de centrar-nos en donar contingut a la trobada, aquest any dedicada a la necessitat de reivindicar i transformar l’ús de l’espai públic, hem estat immersos en un mar de dificultats i trames burocràtiques, precisament per aconseguir l’espai”.

Finalment, la II Trobada Jove tindrà lloc a la placeta Adelina Gregoriano, situada al carrer Pare Llaurador, la qual comunica amb el Parc de Sant Jordi. Les activitats seran les següents:

12h –  Cursa d’orientació.

14:30h – Paellada popular.

18h – Tallers i debats entorn l’espai públic.

Les activitats nocturnes es combinaran amb les festes majors de l’Antic Poble de Sant Pere, al carrer Alcalde Parellada, on a partir de mitja nit es podrà gaudir dels concerts dels grups Panellet, Síndrome de Sherwood i Sigelpa.

Comunicat ‘Alguna cosa passa a Terrassa… El jovent es mou!’

A finals de 2014, un grup de joves de col·lectius i entitats ben diverses començàvem a tramar un gran projecte, La Trobada Jove de Terrassa. Va ser una iniciativa de diferents persones que, sense haver treballat mai conjuntament i ni tan sols sense conèixer-nos gaire, compartíem una idea: alguna cosa no funciona a la nostra ciutat per a nosaltres, els i les joves.

És així com vam començar a donar forma al projecte de manera completament autogestionada, amb l’objectiu de generar un espai on poguéssim trobar-nos, conèixer-nos, compartir les nostres inquietuds i també passar-nos-ho bé! Tot plegat va culminar en un gran esdeveniment el passat 11 d’abril de 2015, on vam poder gaudir d’una jornada formada per activitats esportives, dinar de germanor, una gran varietat de tallers, interessantíssims debats i actuacions de grups musicals i de cultura popular.

Una de les qüestions que van donar més a parlar i on vam trobar més punts en comú va ser el debat sobre els espais comuns, és per això que aquest any ens centrarem en reivindicar la necessitat de crear i alliberar aquests espais.

Entenem l’espai públic com a aquell espai del poble, de la gent, i no com a un espai que les institucions gestionen a la seva manera i sense tenir-nos en compte.

No volem un carrer que estigui pensat per a ser només una  zona de circulació i consum!

No ens identifiquem amb places buides i grises!

No entenem que ens posin tantes trames burocràtiques quan volem ocupar una plaça per realitzar-hi activitats!

No volem seguir reunint-nos al bar o als quatre llocs on l’ajuntament ens confina, volem espais propis i autogestionats que puguem adequar a les nostres necessitats i aspiracions!

La trobada jove és un espai obert i en constant definició, és un espai lúdic on hi anem a conèixer gent i a divertir-nos però que alhora busca servir d’enllaç a totes aquelles persones que tenim ganes de posar-nos a treballar per canviar les coses. Perquè creiem en la força de la joventut com a motor de canvi i transformació de la realitat, perquè tenim molt a dir i molt a fer i perquè pensem que és el moment d’abandonar el paper de passivitat que, com a joves, se’ns reserva.

EL PROPER DISSABTE 18 DE JUNY VINE I PARTICIPA DE LA II TROBADA JOVE DE TERRASSA !!!

RECUPEREM ELS ESPAIS COMUNS !!!

 

Related Articles

Deixa un comentari