Assemblea Groga convoca a un esforç unitari per la ILP de l’Educació

No Comment

assemblea grogaPoc abans de l’estiu, representants de l’anomenada ‘assemblea groga’ per la defensa de l’ensanyament públic i de qualitat, van presentar al Parlament de catalunya el text d’una ILP (Iniciativa legislativa popular) per una “Proposició de llei del sistema educatiu de Catalunya”, que va ser acceptada a tràmit el mes de juliol.

Per tant, ara comença tot el procés d’extensió i recollida de signatures. Aquesta proposició de llei es pot consultar i llegir a la pàgina principal de: http://ilpeducacio.cat/. Des de la Marea Groga es convida a la lectura de la mateixa i hom demana que “de manera consensuada, oberta, participativa i democràtica sigui la comunitat educativa qui, lliurement, esculli el model d’educació per a les nostres escoles i, en general, pel sistema educatiu català”, afirmant que “és una llei que marca unes bases perquè la comunitat educativa tinguem dret a decidir”.

En aquest procés, es planteja, “hem de ser moltes i molts i per això des d’Assemblea Groga es demana que conjuntament elaborem un llistat de persones fedatàries de la ILP”. Les persones fedatàries són les responsables dels plecs de signatures. La seva tasca consisteix en:

1) Abans de començar la recollida de signatures, han d’anar al Parlament a signar un full conforme accepten ser fedatàries. El dia i l’ hora ho decideix el Parlament i és obligatori anar-hi i signar per poder exercir de fedatària.

2) Són les persones que reben els plecs de signatures i que els recullen i els entreguen a la comissió de fedatàries del grup promotor.

3)  Les persones fedatàries no han de recollir totes les signatures “en persona”, sinó que poden repartir els plecs entre companyes i companys, però un cop emplenats, els han de recollir i signar-los donant fe que les signatures són reals.

4) Han d’entregar els plecs signats a la Comissió. Un cop recollits tots els plecs signats és quan s’entreguen junts al Parlament.

A totes les persones interessades en fer-se fedatari o fedatària, se’ls demana que omplin el següent formulari online: http://ilpeducacio.cat/content/persona-fedat%C3%A0ria I això amb urgència, ja que a finals de setembre, com a molt tard, s’haurien de tenir totes les dades per tal de poder-les presentar al Parlament i que faci la convocatòria per anar a signar. Fins que no es tinguin les persones fedatàries no es pot començar la recollida de signatures. Calen 50.000 signatures perquè aquesta proposta de llei, redactada de manera assemblària i oberta per membres de la comunitat educativa, entri a debat parlamentari.

Caldrà també, plantegen des de l’Assemblea Groga, convocar actes i muntar taules en les localitats, barris, escoles, instituts, universitats, centres de treball, centres socials, etc. per tal de recollir el màxim de signatures possibles.

La propera reunió del grup promotor serà dimecres 1 d’octubre a les 19.00h a Av. Drassanes, 3 i la participació és oberta i lliure. Dades de contacte: www.ilpeducacio.cat, twitter: @IlpEducacio i @assembleagroga Facebook: ILP per una educació pública i Assemblea Groga web: assembleagroga.info  Twitter: @assembleagroga  Facebook: https://m.facebook.com/assembleagrogacatalunya  Correu: assemblea.groga@gmail.com  #LaLluitaEduca

Related Articles

Deixa un comentari