Assenyalen que Finques Vidal Gomà es troba al darrere de la demanda per desallotjar el Kasalet

No Comment
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Membres del Kasalet informen davant Finques Vidal Gomà qui hi ha darrere de la demana de desallotjament.

Des del col·lectiu denuncien l’entramat d’empreses només creades per comprar i vendre immobles i treure’n el màxim benefici, a costa d’especular amb un dret humà bàsic com és l’habitatge.


 

Membres de l’assemblea del Kasal Okupat i Autogestionat Joan Berney, espai amb més de 15 anys de vida que es troba en perill de ser desallotjat, han dut a terme una acció de protesta, davant l’oficina de Finques Vidal Gomà, per destapar que aquesta immobiliària està al darrere de la denúncia interposada per fer-los fora. L’acció ha consistit en situar uns murs de cartró durant uns minuts davant l’aparador de l’oficina, al costat de l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de la Rambla, “ja que és això el que volen fer amb l’espai del Kasalet”.

«Visolgran SL – nom de l’empresa que ha interposat la demanda- no és una simple empresa propietària del Kasalet, sinó un autèntic entramat d’empreses», han expressat des del Kasalet. I han volgut deixar clar que «qui hi ha darrera de Visolgran SL és Finques Vidal-Gomà, una de les empreses immobiliàries més conegudes a la ciutat de Terrassa, que vol amagar la seva activitat especuladora darrera un entramat d’empreses que li fan la feina bruta, sense importar-los res més que el benefici econòmic», afirmen en un escrit, que es pot llegir complet aquí.

Després de les indagacions realitzades, corroboren una estreta relació amb la immobiliària Finques Vidal-Gomà. en la seva declaració han mencionat els noms dels principals directius de Finques Vidal-Gomà, Emiliano Lázaro Gomà, i José Luís Rodríguez Vidal, així com de Javier Cunill Solà, relacionat amb l’empresa SL Hilaturas Badiella, coneguda empresa tèxtil terrassenca que van reorientar el negoci cap a la compra-venda d’immobles.

Membres del col·lectiu han informat que Visolgran SL es va crear l’any 2005, el mateix en què es va formalitzar la compra venda del Kasalet i les finques del costat. «Tot apunta a que van crear l’empresa per poder fer la compra dels immobles a través d’una persona jurídica amb els conseqüents beneficis que això suposa», consideren, i han apuntat a la pràctica d’anar creant empreses i s’anessin venent els immobles entre ells. Han assenyalat altres noms d’empreses, com ara Solucions Químiques i Tècniques SL o SolQuiTec 2 SL, totes estretament vinculades, segons han investigat, amb Visolgran.

botomalarrassa

Especular amb l’habitatge

A la roda de premsa han tornat a insistir: «ens trobem davant un sistema d’enginyeria financera adreçat a formar un entramat d’empreses dels quals és molt difícil seguir-ne la pista, amb les quals poden traficar comprant i venent immobles, obtenint d’aquesta manera importants beneficis econòmics».

Des del Kasalet consideren aquest sistema com a injust i immoral, encara que no poden afirmar si entra dintre de la legalitat o se n’aprofiten de la mateixa per tal d’esquivar lleis i impostos. «No pot ser que l’habitatge quedi convertit en un negoci, que serveixi per mercadejar amb ell i per l’enriquiment d’uns pocs», lamenten. Durant l’acció el col·lectiu s’ha refermant en què l’habitatge és, o hauria de ser, un dret bàsic per a tothom», a l’hora que pensen que «la infrautilització d’immobles i l’incompliment de la funció social de l’habitatge per part d’empresaris que especulen amb un dret fonamental no s’hauria de permetre».

La crítica al model d’habitatge que fan des del Kasalet va més enllà, i denuncien que “moltes persones no poden pagar el lloguer, no poden pagar la hipoteca, no poden comprar una casa per viure, degut als preus abusius que precisament imposen aquestes empreses immobiliàries i aquests especuladors”. I afegeixen: “Això comporta que moltes persones siguin desallotjades o desnonades de les cases on viuen i
es vegin condemnades a una vida de misèria.

Des del Kasalet també han demanat que l’empresa retiri la demanda de desallotjament fins es trobi una manera de solucionar aquest conflicte.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari