Aturats de més de 50 anys: inicien 24 hores de concentració al raval de Montserrat

No Comment

aturats 50 10

Sota el lema “Ens volen parats i callat. Solucions per als desocupats” la plataforma “Colectivo Parad@s + 50 de Terrassa convoca a la ciutadania terrassenca  a una concentració reivindicativa de 24 hores al raval de Montserrat a partir d’aquest matí de dijous 26 de setembre.

Han plantat una tenda i taules al Raval, on distribueixen propaganda i recullen signatures de suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) en favor d’una renda garantida ciutadana equivalent als salari mínim (640€) per a tota aquella persona que no tingui o arribi en aquest nivell.

El col·lectiu vol també pressionar l’ajuntament de la ciutat, que aquesta tarda celebra el plenari municipal mensual ordinari per a que decideixi mesures i accions concretes de suport i solució a les demandes d’aquest sector.

Al manifest que distribueixen convoquen a “col·lectius, moviments, organitzacions, associacions, sindicats, partits…” a lluitar contra l’atur i en “suport de les persones que no tenen cap ingrés”. Entre les propostes concretes que fan figuren: renda bàsica universal que garanteixi a tothom la cobertura de les necessitats bàsiques; prestació per a totes les persones sense feina (incloent autònoms que hagin tingut que tancar el negoci) mentre no tinguin treball; creació de lloc de treball mitjançant empreses estatals i cooperatives; repartiment del treball existent sense reducció de salaris.

Demanen així mateix que a les persones parades “se’ls hi congelin els deutes per hipoteca, rebuts de llum, aigua, crèdits o d’altres, en tan no tinguin treball o prestació indefinida o renda bàsica”. També proposen la cessió d’habitatges socials gratuïts o lloguers socials baixos per aturades. D’altra banda, atenció sanitària i medicaments gratuïts; educació, llibres, matrícules; bonificacions al preu del transport públic.

El col·lectiu es reuneix cada dilluns, de 10 hores del matí a 13 hores, i divendres, de 16 hores a 19 hores, en un local del carrer Jacinto Elias, número 27, en el barri de Ca n’Anglada. Atenen al telèfon: 688 22 46 21 o l’adreça de correu: colectivoparados50terrassa@gmail.com

Pepu Terrassa, 26/09/2013

Related Articles

Deixa un comentari