Campanya de suport a la regidora Maria Sirvent per la querella presentada per policies

1 Comment

En roda de premsa aquest matí a la plaça de la Torre del Palau, els col·lectius SAT, Alerta Solidària i CUP de Terrassa han presentat la campanya de suport a la regidora de la CUP Maria Sirvent, anomenada “Trenquem amb els models policials repressius”. Un grup de 15 policies locals es van querellar contra la regidora. L’acusen d’injúries i calúmnies per unes paraules pronunciades en el ple del passat mes de juliol.

En tot cas, la campanya va més enllà de la defensa d’una persona, en aquest cas la Maria. Es tracta d’una reivindicació de la llibertat d’expressió i sobretot de la lluita contra un model policial que es considera repressiu i intimidatori, acompanyat d’un “assetjament injustificat”. I d’un grup, el Grup d’Intervenció Especial (GIE)el qual la CUP demana la seva dissolució, degut al “seu extens currículum en accions contràries als moviments socials de la ciutat.” En aquesta roda de premsa conjunta, Ander Zurimendi ha manifestat que el que vol la CUP és «dissoldre el GIE i proposar un nou model policial per a Terrassa”.

Respecte l’oferiment de l’alcalde Jordi Ballart per mediar en aquest conflicte, la CUP considera que «ningú no ha de mediar, ja que nosaltres no hem de reparar res a aquestes persones que ens denuncien”. Zurimendi afirma que des de la formació “exercim el nostre dret a l’acció política en el marc institucional de l’Ajuntament”. A més, ha afirmat l’Ander, l’alcalde “és part interessada com a màxim responsable de la policia local, i en cap cas pot ser un àrbitre neutral”.

Que l’alcalde es mulli i replantegi el model policial

La CUP ha anunciat que demà dijous mantindrà una reunió amb l’alcalde Ballart, el regidor de l’àrea de seguretat ciutadana Marc Armengol, i la regidora Maruja Rambla, en la qual pretenen que “l’alcalde es mulli davant d’aquest conflicte”. Segons la formació, canviar  el model policial a Terrassa i retirar el GIE constava al programa electoral del PSC. Des de la CUP constaten que “el PSC no està complint el seu programa electoral”, ni el compromís “adquirit en la investidura del juliol, quan anuncià que desenvoluparia un Pla Director de la policia local per a finals d’any. Sembla que no s’ha fet res al respecte.” Per tot això, la CUP vol que l’alcalde “es posicioni amb la llibertat d’expressió i amb el replantejament del model policial”.

RdP trenquem models policials repressius Ander (CUP Terrassa) i Amaia (SAT) en la roda de premsa avui a la Torre del Palau. Foto: MG

Campanya “Trenquem amb els models policials repressius”

Els col·lectius Solidaritat Antirepressiva de Terrassa, Alerta Solidària i Arran Terrassa rebutgen aquesta querella “fantasma”, ja que consideren que “no té cap mena de fonament legal i que ha estat feta de forma reactiva i des de la incapacitat de fer autocrítica.” En un comunicat conjunt, declaren que “és evident que si certes paraules han molestat tant, molt probablement és perquè els mateixos autors de la querella són conscients de la veracitat d’aquestes i perquè no volen haver d’enfrontar-se amb més veritats incòmodes a partir d’ara.

En el seu comunicat, demanen als agents implicats que retirin aquesta querella i que apostin per un camí més valent i constructiu”.  Els col·lectius signants insten “a què es comenci a treballar per un model de policia de proximitat, que ha d’apostar per la vetlla dels drets de la ciutadania i allunyar-se del model policial repressiu que entenem que hi ha ara mateix a Terrassa.”

En la roda de premsa, Amaia, del col·lectiu SAT, ha anunciat els actes previstos de suport a la Maria Sirvent i contra els models policials repressius. Aquest divendres a les 18 hores, es presenta la campanya amb una xerrada amb el Joan Tamayo, advocat i activista socials, la Dolors Sabaté, alcaldessa de Badalona per Guanyem, Albert Boada, regidor de la Crida de Sabadell, i David Fernández, de la CUP Nacional. El proper divendres 22, data de l’acte de conciliació entre els policies denunciants i la denunciada Maria Sirvent, davant dels Jutjats de Terrassa, es farà una roda de premsa, amb la presència de l’advocat i membre de la CUP Nacional Benet Salellas. I el dia 28, coincidint amb la celebració del ple municipal, es farà una concentració de suport.

Suport de TeC, ERC, EUiA i ICV, entre d’altres

El suport a la Maria Sirvent ha vingut també per part d’altres formacions polítiques. Han donat suport els grups de Terrassa en Comú i ERC a través dels seus respectius portaveus, Xavier Matilla i Isaac Albert, a més d’altres regidors com Xavier Martínez (TeC) i Carles Caballero i Pep Forn (ERC) en missatges a les xarxes socials.

ICV Terrassa dóna «tot el seu suport i es solidaritza amb la regidora de la CUP», i manifesten compartir la idea de que és necessària una revisió general del model policial de la ciutat, cercant un model de proximitat, per garantir la convivència i el respecte. és imprescindible la dissolució i integració del Grup d’Intervenció Especial.

També EUiA de Terrassa ha manifestat la seva solidaritat amb la companya Maria Sirvent i la resta de companyes de la CUP de Terrassa, així com la defensa dels principis democràtics i de la llibertat d’expressió, afirmant que “no és acceptable que l’opinió legítima i respectable d’un càrrec públic electe sobre una qüestió d’interès ciutadà pugui ser objecte de denúncia”, i insten a l’alcalde Ballart a que “lideri el debat sobre el model policial que ell mateix es va comprometre a abordar”. Igualment, també han enviat missatges de suport des de Moviment d’Esquerres (MES) i per part de Podem. També ho han fet els sindicats CGT i CNT.

La CUP no ha rebut cap valoració de Convergència ni de Ciutadans. El PP ha fet arribar el seu posicionament a través de la premsa per defensar únicament l’honorabilitat de la policia local.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari