Campanya per a la ‘despatologització’ de la transsexualitat i homenatge a la trans assassinada a Barcelona el 1991

No Comment
transsexual 1 Miquel Missé xerra amb una assistent abans de l’inici de la xerrada

La transsexualitat està considerada com un trastorn mental des dels anys 80. “Darrere s’amaga un debat molt complex” afirmà ahir dimarts en Miquel Missé, durant una xerrada a la ciutat orgnitzada pel grup local LGTB (https://www.facebook.com/pages/LGTB-Terrassa/239754902826944?ref=ts&fref=ts). La qüestió, però, no gira entorn a la persona que viu i es reconeix com a transsexual, “la pregunta és: per què la discriminació? Per què molesta tant? Per què tant de rebuig?”

De totes formes, el cert és que “aquesta forma d’entendre el fenomen ha condicionat i condiciona el desenvolupament de les persones trans en diversos sentits”. Però, a la vegada, “posa també en evidència ‘patologies’ del sistema”, d’una societat que genera una “violència” molt forta contra les persones.

Des de fa uns anys, el moviment trans ha aixecat la veu per reivindicar la despatologització de les identitats trans, teixint xarxes internacionals i aliances amb diversos moviments socials. Explicà Missé, autor entre d’altres del llibre Transexualidades. Otras miradas posibles, editat per Egales. Bon exemple d’aquesta reivindicació és la campanya internacional Stop Trans Pathologization que convoca des de fa 5 anys una jornada de lluita arreu del món contra la patologització trans que aquest any 2013 tindrà lloc el proper 19 d’octubre.

També aquest mes d’octubre, el passat dia 6, es va commemorar la mort de la transsexual Sònia Rescalvo Zafra, assassinada aquest mateix dia de l’any 1991 per una banda de neonazis a la glorieta del parc de la Ciutadella que ara rep el seu nom com a homenatge. Un homenatge que retorna la dignitat a ella mateixa i al conjunt del moviment.

Related Articles

Deixa un comentari