Concentració dijous de 13 de setembre per demanar unes rieres netes i segures

No Comment

La Comissió Rieres, formada per fins a 20 entitats veïnals de la ciutat, anuncien una jornada de mobilització – una més – perquè es millorin i es netegin d’una vegada els cabals i lleres de les rieres de la ciutat, en un estat deplorable des de fa massa anys. Aquesta concentració convocada el pròxim dijous dia 13 coincidirà amb una reunió amb l’Alcalde de Terrassa, en què la Comissió exposarà aquesta problemàtica.

De fet, aquesta reunió amb l’alcalde ja estava fixada per al dia 13 de setembre des de feina setmanes. Tot i que els forts aiguats del passat 17 d’agost, i així com la tràgica mort d’un ciutadà de Terrassa, ha propiciat que la qüestió sigui encara més candent. De forma que s’ha decidit ajuntar en la mateixa jornada, la trobada a l’Ajuntament amb una concentració simultània al Raval a les 18 hores, segons informa Oriol Vicente Cardona, membre de la Comissió Rieres. Els organitzadors criden a la ciutadania perquè participin en la concentració per reivindicar unes «rieres netes i segures», tal com resa el cartell de la convocatòria.

«La sensació continua sent que entre l’Ajuntament i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) es van passant la pilota», esgrimeix l’Oriol. També es preveu dur a terme alguna acció de protesta a la seu de l’ACA a Barcelona. Ja el passat mes de febrer, la Comissió Rieres avisava del lamentable estat dels fonaments d’alguns trams dels murs de contenció de la Riera de Les Arenes, i que encara pot provocar tràgiques conseqüències. A la vegada que palesava la necessitat d’un especial manteniment, conservació i finalització dels murs de les rieres i torrents al llarg de més de 12 kilòmetres.

Exposició pel 56è aniversari de les riuades

Del 20 al 26 de setembre, organitzada per l’AV Ègara, hi haurà una exposició al centre cívic President Macià per recordar les riuades patides a la ciutat l’any 1962, les seves circumstàncies i les tràgiques conseqüències, en què van morir un miler de persones a la comarca. A través de fotografies, testimonis i altres documents, es recordarà la història d’aquest episodi. El dia 25 tindrà lloc una xerrada amb presència de nens supervivents i testimonis d’aquella llarga nit, on s’explicarà què va passar, per què, i per evitar que torni a succeir alguna cosa similar. En aquest sentit, s’exposarà una cronologia de la feina feta per la Comissió Rieres en aquests darrers anys, i la seva lluita per exigir unes rieres netes i segures.

A més dels testimonis vivents, la xerrada del dia 25 abordarà també el dol viscut per les víctimes, i servirà d’homenatge a aquestes. Comptarà entre d’altres amb la presència de Josep Maria Pi, i de l’antropòloga Neus Roig, a les 19 de la tarda, al mateix CC President Macià.

Related Articles

Deixa un comentari