Crida a participar els dimecres a la tarda a les assemblees obertes per defensar la sanitat pública

No Comment

El Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana dóna suport i fa una crida a participar a les assemblees obertes que la Marea Blanca i la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública estan duent a terme, cada dimecres a les 18 hores, davant Consultes Externes de Mútua a la plaça de les Teixidores. Es tracta d’evitar el desmantellament de l’atenció primària i les retallades en l’àmbit sanitari que aquestes entitats venen denunciant, i que es considera especialment greu pel que fa a la nostra ciutat.

A continuació el comunicat complet del Consell d’Entitats.

A tota la ciutadania de Terrassa

Des del Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana, fem una crida a donar suport a les assemblees obertes que cada dimecres a les sis de la tarda, davant Consultes Externes de Mútua (Plaça de les Teixidores), convoca la Marea Blanca i la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa denunciant les retallades en sanitat i fent propostes de més transparència en la gestió dels recursos públics.

Arran de la COVID s’està accelerant el procés de desmantellament del circuit de l’atenció primària, essencial pel dret a la salut de tothom i el de l’atenció especialitzada, afavorint les empreses sanitàries privades. Tampoc podem oblidar als professionals sanitaris que no veuen reconeguda la seva professionalitat i dedicació amb unes condicions i retribucions laborals dignes.

Exigim que la nostra administració local es posicioni obertament al costat de les justes reivindicacions que la seva ciutadania reclama en l’àmbit sanitari donant suport explícit als moviments socials que reivindiquen una sanitat pública al servei de tothom. Considerem que no es pot continuar manllevant els recursos públics en favor d’empreses sanitàries privades amb concerts opacs i amb manca total de transparència en la gestió.

Exigim que els recursos públics generats pels nostres impostos reverteixin en la Sanitat Pública per enfortir la xarxa de centres i professionals d’atenció primària i d’atenció especialitzada, així com hospitals i centres de diagnòstic i per dignificar les condicions de treball del personal sanitari.

Per això recolzarem sempre les reivindicacions i les mobilitzacions per aconseguir una Sanitat Pública de Qualitat que vetlli per la salut de les persones.

Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana
Terrassa, octubre 2020

Related Articles

Deixa un comentari