Crida a defensar el Kasalet contra l’especulació immobiliària

No Comment

Divendres 13 d’abril es convoca a una manifestació, a les 20h davant l’Ajuntament, per defensar aquest històric centre social amb 18 anys de vida.

El judici contra el Kasalet està fixat pel proper 17 d’abril.


Membres del Kasalet i altres col·lectius en roda de premsa el divendres 7 d’abril al Raval. MG

Més d’un any després, arriba el judici contra el Kasalet, espai okupat que té una dilatada trajectòria a la ciutat de més de 18 anys. L’espai alliberat es troba al carrer Societat número 4, i és des del 2005, el Centre Social i Okupat Joan Berney. Ara, està en risc de ser desallotjat, com se sap des de que es va rebre una denúncia via judicial. Per això, diversos col·lectius i persones criden a defensar-lo a través de la campanya ‘El Kasalet Som Totes. Encenem la flama de la Solidaritat!’. El proper divendres 13 d’abril han convocat una manifestació per defensar el Kasalet.

Tot arran de la denúncia efectuada per Visolgran S.A., que a través de la llei hipotecària, insten a abandonar aquest immoble, el qual estava desocupat i en condicions deplorables quan va ser alliberat a finals dels anys 90, i que s’ha rehabilitat gràcies a l’acció de diversos col·lectius. El denunciant és una empresa “vinculada amb la immobiliària Finques Vidal Gomà, que trafiquen amb l’habitatge i mouen milions d’euros, quan l’habitatge hauria de ser un dret bàsic i no un negoci”, afirmen els membres del Kasalet. Des del Kasalet ja es va denunciar mesos enrere qui hi ha darrere de Visolgran, poc després d’un dels ajornaments que ha tingut aquest judici.

De fet, de cara el judici hi ha 12 persones estan encausades, que van optar per fer una autoinculpació, tot assumint la despesa de 300 euros que els correspon segons la llei hipotecària vigent, la qual cosa denuncien també des del col·lectiu.

“Apostem per l’autogestió com a forma de treballar, i per l’acció directa per solucionar els problemes socials que patim”, manfiesten els membres del Kasalet, que a la vegada defensen l’okupació “com a via per donar resposta a la necessitat d’espais alliberats i també a la manca d’habitatge”.

En aquesta roda de premsa, apart del suport de col·lectius que fins ara ho han fet, es llegí un manifest de suport del CDR de Terrassa, en el qual es reivindiquen “espais per aquells col·lectius que es vulguin reunir i organitzar lliurement”.

Tots els col·lectius i persones compromesos amb el Kasalet i la lluita que aquest espai suposa ho tenen clar. “Es vol fer fora a persones que han donat vida a un espai que estaba en condicions d’insalubritat, i acabar amb un projecte social de 18 anys de vida”. Així, denuncien que ara, “volen acabar amb un punt de resistència, de dissidència i de trobada de molts col·lectius i persones de la nostra ciutat”.

Cap posicionament per part de l’Ajuntament

Des del Kasalet també es lamenta que l’Ajuntament no hagi fet cap pas en aquest assumpte. “L’Ajuntament pot posicionar-se pot fer a favor de les veïnes de la ciutat o de les empreses que especulen i mercadegen per obtenir diners”

El dia del judici, dimarts 17 a les 10h, també es convocarà a qui vulgui assistir a la porta dels jutjats de Terrassa, el mateix dia que s’espera que se celebri aquest judici.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari