Crònica de la segona Fira Rebel, la fira anticapitalista, anticonsumista i feminista de Terrassa

No Comment

L’esdeveniment impulsat per diferents entitats egarenques s’ha celebrat diumenge 18 de desembre, i han assistit prop de 80 persones


fira rebel taller kokedamas Taller de kokedamas a la segona Fira Rebel, celebrada el diumenge 18 de desembre a la plaça de la Creu Gran.

Diumenge 18 de desembre s’ha realitzat la segona Fira Rebel de Terrassa, una iniciativa anticapitalista, anticonsumista i feminista plantejada com una jornada d’intercanvi dedicada al consum responsable. En aquesta edició, que ha tingut lloc a la plaça de la Creu Gran, han assistit als diferents tallers i activitats un total d’unes 80 persones. Les entitats implicades (les Rudes Rebels, el Kasalet, l’Atzur i la CUP) han cregut oportú organitzar una segona Fira ara que s’apropa el Nadal.

firarebel04Entre les 10h i les 16h s’ha instal·lat un mercat lliure econòmic de roba de segona mà i un espai d’artesania, i s’hi ha dut a terme una taula rodona sobre joguines sexistes i una mostra de joguines fetes a mà. Xavier Sucarrats ha oferit, també, un taller de kokedamas (un mètode japonès que permet cultivar plantes sense usar test), i finalment s’ha preparat una paella popular musicada.

Francesc Argemí, del Kasalet, explica que la segona Fira Rebel “recull una mica la tradició que tenim alguns col·lectius de Terrassa de fer una activitat durant les festes de Nadal que critiqui el consumisme compulsiu. Volíem, per una banda, que la gent pogués venir a establir algun tipus de relació no basada en la moneda, i per l’altra, donar una oportunitat als artesans de la ciutat que trenqués amb les grans superfícies i les zones comercials”.

La primera Fira Rebel va ser l’1 d’octubre d’aquest mateix any i va néixer com una resposta a la Denim Street Life, la fira del texà emplaçada a Terrassa. Les entitats organitzadores d’aquella primera edició, que consideraven que la fira del Denim participava de la producció deslocalitzada i la precarietat laboral, van decidir tirar endavant la Fira Rebel com una alternativa sostenible a la festa del texà.

Júlia Velilla

Related Articles

Deixa un comentari