Dolors Comas al Casal de la Dona, “No podem baixar la guàrdia”

No Comment
Dolors Comas durant la xerrada al Casal de la Dona (Foto: PV) Dolors Comas durant la xerrada al Casal de la Dona (Foto: PV)

Tot i la retirada de l’avantprojecte de llei sobre avortament del ara ja ex-ministre Gallardón, que és “una batallada guanyada”, afirmen des del Casal de la Dona, “no podem baixar la guàrdia”.

Així ho ratificà Dolors Comas, professora de la Universitat Rovira i Virgili, ex-diputada al Parlament i ex-regidora a l’Ajuntament de Tarragona, el passat dijous durant un acte realitzat al Casal de la Dona, convocat per la Plataforma pel Dret a l’Avortament de la ciutat.

A la presentació, la presidenta del Casal, Usi Toresano, explicà que l’acte ja estava convocat abans de la retirada de l’avantprojecte; clar que llavors era un acte contra aquesta reforma que volia el PP i que tot indica que ha decidit deixar aparcada, al menys mentre passen les convocatòries electorals del proper any i es treballen una mica més la unitat interna entorn a la qüestió.

La Dolors Comas, amb dècades de lluita feminista a les esquenes, advertí que, tot i la retirada de la reforma, encara tramita el recurs del PP contra la llei del 2010 al Tribunal Constitucional. O sigui, les espases continuen en alt. Aquest procés, tot plegat, insistí, “ens ensenya que no hi ha conquestes definitives” i que, com resava la convocatòria, “no es pot baixar la guàrdia”.

D’altra banda, en aquest cas era evident l’intent d’agressió contra el dret de les dones a decidir. Però n’hi ha altres agressions en curs i que sí estan tenint èxit, “subtils” afirmà Dolors, però ben efectives. Moltes són conseqüència més o menys directa de les retallades i les polítiques d’austeritat i neoliberals.

Totes aquestes polítiques “qüestionen aspectes fonamentals de la reproducció social”, àmbit en el qual tradicionalment la dona és la principal protagonista. Creix i augmenten les desigualtats i els problemes per a les dones.

En definitiva, la lluita i perspectiva feministes no només continuen sent molt necessàries sinó que, a més, esdevenen clau central per entendre les contradiccions de la societat actual, així com per poder plantejar alternatives justes per al conjunt de la societat.

Contacte Casal de la Dona: https://www.facebook.com/groups/291269231066816/

Related Articles

Deixa un comentari