El dret a decidir perseguit a Terrassa pels Mossos d’Esquadra!

No Comment

Multireferendum

 

El passat 25 de maig es va celebrar a tota Catalunya la consulta denominada Multireferèndum, que coincidia amb les eleccions europees i que consistia en fer quatre preguntes on es demanava el parer de la ciutadania sobre els transgènics, el deute públic, la sobirania energètica i la Llei d’Iniciatives Legislatives Populars.

10703621_744915635557349_5150919948645042089_nA Terrassa, una vintena de persones van ser identificades pels mossos d’esquadra mentre gestionaven a diverses taules la realització d’aquesta consulta i van ser advertides de que la Junta Electoral Central havia denegat el permís per realitzar-la.

Aquesta setmana, mig any després, quatre d’aquestes persones, tres de Terrassa i una d’Ullastrell, han rebut citacions judicials per haver estat denunciades pels Mossos i ara s’enfronten a la possibilitat de ser condemnades, acusades d’haver comès una falta de desobediència a l’autoritat.

Els presumptes desobedients de Terrassa al·leguen que un cop informats van decidir marxar per evitar el risc de ser denunciats. En el cas del veï d’Ullastrell, aquest afirma que se li va demanar que allunyés la seva taula del col·legi electoral i que així ho va fer.

En tot cas, troben paradoxal que just quan Artur Mas, president de la Generalitat, està dient i repetint implícitament que la democràcia està per sobre de la llei, els Mossos d’Esquadra a les seves ordres hagin emès i tirat endavant aquesta mena de denúncies, per molt que provinguin de la Junta Electoral Central, i demanen que les diferents organitzacions socials, polítiques i sindicals es manifestin sobre aquestes denúncies.

 

 

Related Articles

Deixa un comentari

Cicle de debats ‘El futur que volem/2’. Del 22 d’octubre al 26 de novembre