El Kalitxet, nou espai okupat i alliberat per joves de Terrassa

No Comment

Ahir dissabte es va presentar de forma pública un nou espai okupat i alliberat a la ciutat. Es tracta d’el Kalitxet, un habitatge ubicat a la plaça de la Creu Gran, molt proper al Centre Social Okupat Joan Berney El Kasalet, el qual ja té una trajectòria de més de 17 anys i que actualment es troba en un procés judicial per ser desallotjat.

Aquest nou espai va ser alliberat fa una setmana per part d’un grup de joves i amb el suport del col·lectiu Arran Terrassa. Es tracta d’un habitatge deshabitat des de fa molts anys, i que segons s’informà pertany a Visolgran SL, la mateixa empresa propietària de l’immoble on es troba el Kasalet, ubicat a escasos metres, al carrer Societat número 4. Des del col·lectiu s’assegura que aquesta empresa no és més que un entramat societari – vinculat a Finques Vidal Gomà – creat expressament per «comprar i vendre pisos i esperar a que passi el temps per què el seu valor pugi”.

La concentració per protestar contra la penalització de l’ocupació, just abans de què fou presentat el nou espai El Kalitxet, aplegà un centenar de persones. MG

Durant una estona de la tarda de dissabte i fins al vespre, les persones congregades que havien participat a l’acte, van conèixer de primera mà les característiques d’aquest nou espai batejat com El Kalitxet. Avui diumenge al matí s’havia convocat una jornada de neteja col·lectiva de l’espai.

Aquesta presentació va tenir lloc en el marc d’una convocatòria per exigir la despenalització de l’okupació, així com per demanar i la que el jovent pugui accedir a habitatges i a espais d’autogestió. Tal com resa el comunicat que va ser llegit en l’acte previ al Vapor Ventalló, el passat mes abril el Kasalet va rebre la sentència condemnatòria, dictada pel jutjat de 1ª instància número 2 de Terrassa, en què s’ordenava que s’abandonés l’espai o aquest seria desallotjat. El recurs interposat posteriorment, i la campanya de suport i agitació, tot mantenint l’activitat del Kasalet, han fet no hi hagi novetats

«La millor manera de defensar el Kasalet és seguint omplint-lo de vida», afirmen des del col·lectiu en defensa de l’espai okupat, i es convida a «practicar l’autogestió i la solidaritat» al voltant d’aquest espai.

També des del Casal Popular Atzur, i en motiu dels 22 anys de l’Assemblea d’Okupes de Terrassa, es denuncià l’especulació que es fa amb un dret bàsic com és l’habitatge, a la vegada que existeixen milers de pisos i espais buits a la nostra ciutat», i com es reprimeix a qui recupera i habilita aquests espais. A la vegada, es denuncià que la ciutat sigui una de les que més desnonaments hagi patit en els darrers anys, i que l’Ajuntament es posicioni «al costat d’especuladors, bancs i grans empreses».

La moció d’Habitatge del Parlament Ciutadà es llegirà en el Ple

Previament, al Vapor Ventalló representats del Consell d’Entitats llegiren una moció aprovada en el II Parlament Ciutadà que precisament pretén denunciar els desnonaments massius, així com l’agressió que aquests suposen vers els drets més bàsics per a les famílies i ciutadanes.

Per això, i amb motiu de la intervenció que farà el Consell d’Entitats d’Entitats Ciutadana en el ple municipal del pròxim 25 d’octubre, aquest convida a participar i concentrar-se el dia de celebració del plenari corresponent a l’octubre, on es farà una lectura pública d’aquesta moció sobre habitatge i subministraments bàsics. Aquesta moció ja va ser traslladada als grups municipals dies enrere, i va obtenir, segons informen fonts del Consell d’Entitats, una bona acollida per part dels grups presents a la reunió: PSC, Terrassa en Comú, Ciutadans i PP. La convocatòria serà al mateix Raval de Montserrat, a les 18.30 hores.

La moció sobre dret a l’habitatge i als subministraments bàsics es pot llegir aquí.

 

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari