El Sindicat de Llogateres denuncia trampes de les immobiliàries per esquivar la llei i apujar el preu dels lloguers

No Comment

“Si els portals immobiliaris no indiquen el valor de l’índex de referència actualitzat, l’import de la renda del darrer contracte i la superfície útil de l’habitatge, estan incomplint la llei”, denuncia el Sindicat de Llogateres de Terrassa.

El col·lectiu porta recopilades més de 80 denúncies d’anuncis fraudulents d’habitatges de lloguer a la ciutat.


El Sindicat de Llogateres de Terrassa continua la seva campanya de lloguers justos i assequibles, i per denunciar les vulneracions de la normativa per regular el lloguer, anomenada Llei de Regulació de Lloguers RD 11/2020. En un comunicat, el Sindicat de Llogateres fa mesos que treballa en la campanya #AnuncisFraudulents, duta a terme arreu de Catalunya.

El Sindicat de Llogateres local reconeix en un comunicat que, malgrat la Llei de Regulació de Lloguers RD 11/2020, amb la qual es comença a desescalar els preus dels lloguers d’aquelles zones considerades “tensionades”, com ara la ciutat de Terrassa i 59 municipis catalans més, encara “moltes immobiliàries i arrendadors fan trampes per esquivar aquesta llei”. I afirmen que molts portals immobiliaris continuen sense posar la informació obligada per llei: valor de l’índex de referència actualitzat, import de la renda del darrer contracte i la superfície útil de l’habitatge. “Si no ho fan, es tracta d’un anunci fraudulent”, assegura el Sindicat. L’objectiu, consideren, és el de “seguir obviant la llei, mantenir uns preus inflats i abusius i seguir mantenint un marge de guany immoral”.

El Sindicat de Llogateres va impulsar la campanya #AnuncisFraudulents per denunciar aquesta pràctica, a través de l’Agència Catalana de Consum, qui té la capacitat de sancionar els anunciants. Actualment, a Terrassa, porten més de 80 denúncies d’anuncis fraudulents d’habitatges a la ciutat.

“Volem forçar a les institucions a fer efectiva la llei i a ser més contundents amb les immobiliàries que ignoren la llei”, afirmen. I destaquen que s’ha aconseguit una primera victòria amb l’expedient sancionador obert al febrer als portals digitals de Fotocasa, Habitaclia, Idealista, Pisos.com i YaEncontre.

Per això, el Sindicat de Llogateres anima la ciutadania “a defensar la llei posant denúncies i organitzant-se”. Posar una denúncia són tan sols cinc minuts i pot fer-se seguint la guia elaborada pel Sindicat de Llogateres.

Que les administracions facin complir la llei

A la vegada, exigeixen als òrgans competents, l’Agència Catalana de Consum, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i els Ajuntaments que vetllin pel compliment de la llei. A Terrassa denuncien que, a més dels anuncis fraudulents, arriben casos on s’han vist obligats a signar contractes de lloguer que no compleixen la llei i que també són sancionables.

Related Articles

Deixa un comentari