Els pensionistes no s’aturen per exigir les seves pensions dignes

No Comment
La marxa en favor d’unes pensions dignes, dissabte 26 de maig al seu pas pel carrer Unió. Foto MG

Més de 300 persones congregades avui dissabte al centre de Terrassa reclamen unes pensions dignes per frenar la pèrdua de nivell adquisitiu.


A l’igual que a més de 200 ciutats de l’Estat, Terrassa ha tornat a sentir avui dissabte 26 de maig un altre crit contra el “miserable augment de les pensions” i per defensar unes pensions dignes. Unes 300 persones han efectuat una marxa que ha començat a l’alçada del Mercat de la Independència, ha circulat per la Rambla, el carrer Major, i el carrer Unió, i ha finalitzat al Raval de Montserrat. L’acció havia estat convocada de nou pel Moviment per unes Pensions Dignes de Terrassa (MDP). També hi ha hagut una presència important dels sindicats CCOO i UGT.

“Governi qui governi, les pensions s’han de defensar”

Malgrat l’augment anunciat d’un 1,6% segons acord pressupostari, i davant la inestabilitat del govern central amb una anunciada moció de censura, els pensionistes continuen en peu de guerra. S’ha plantejat la demanda de que les pensions mínimes pugin fins els 1.080 euros mensuals. 

Entre les reivindicacions s’inclouen igualment les mateixes que des de fa uns mesos es venen reclamant: derogació de la llei de la reforma de les pensions i del mercat laboral, el qual acaba perjudicant més a les dones; que es garanteixi la sostenibilitat del sistema de pensions amb un finançament progressiu dels pressupostos generals; recuperar la revisió de la clàusula per incrementar les pensions segons l’IPC anual, i el preavís que els bancs i grans entitats volen “privatitzar el sistema de pensions per prendre part del pastís”, ha expressat en veu alta Plácido Lordan com a portaveu del MDP.

Les concentracions i reivindicacions al carrer dels pensionistes no s’aturen i continuaran duent-se a terme al Raval trobades, cada dilluns al matí.

Related Articles

Deixa un comentari