Endesa treu la llum a 44 famílies de tres blocs a Les Arenes

No Comment

Operaris de l’empresa Endesa han tallat els cables del subministrament elèctric de tres blocs de pisos a Les Arenes. Una dotació dels Mossos d’Esquadra acompanyava els treballadors, avui dimecres al migdia, mentre les famílies miraven atònites i sense poder intervenir com els deixaven sense corrent elèctric. Les afectades són les 44  famílies que habiten els tres blocs de pisos, als carrers Falset i Cervera, els quals van ser ocupats fa dos anys per persones sense recursos per accedir a un habitatge, i que inclouen unes 150 persones i fins a 50 infants. L’actuació de l’empresa s’ha produït sense cap avís previ als afectats.

De seguida s’ha convocat una concentració de protesta al Raval, davant l’Ajuntament. Un centenar de persones, indignades per la situació, moltes d’elles vinculades al Colectivo Sin Vivienda, s’ha aplegat per donar suport a les famílies afectades, mentre exigien que se’ls hi tornés el servei.

raaval col sin vivienda Les famílies afectades reclamen que se’ls torni a activar la llum a les seves llars, avui al Raval de Montserrat.

Seguidament, s’ha mantingut una reunió dels afectats amb la regidora d’Habitatge i Mediació Comunitària, Lluïsa Melgares, i el quart tinent d’alcalde, Marc Armengol, per analitzar la situació i veure com actuar. Una de les solucions aportades és la de col·locar un generador que permeti obtenir corrent elèctric per a tots els pisos de manera provisional, encara que la previsió és que trigui entre tres i quatre dies.

Ja en el dia d’ahir dimarts, les famílies es varen trobar amb què l’empresa Endesa els havia desconnectat la llum, sense dir-los res prèviament. També ahir, una concentració de protesta va tenir lloc davant la seu d’Endesa a l’avinguda de Barcelona. I avui, aquesta segona actuació que deixa les 44 famílies sense possibilitat a que el corrent elèctric sigui restablert, al menys en els propers dies.

Es dona la circumstància que  la regidora i el col·lectiu es trobava reunit, per analitzar la situació, just en el moment en què Endesa ha dut a terme el tall dels cables, per la qual cosa han hagut de foradar la vorera del carrer. Melgares ha manifestat als afectats que l’Ajuntament no havia estat assabentat d’aquesta actuació.

En les properes hores el Colectivo Sin Vivienda decidirà si duu a terme altres accions de protesta contra Endesa, i per no quedar-se sense electricitat a totes aquestes llars. Ara fa tot just un any, també va haver-hi un tall del subministrament per part d’Endesa en aquests mateixos blocs, que es va aconseguir restablir passades unes hores.

sin vivienda endesa melgares Afectats pel tall de llum dialoguen amb la regidora Lluïsa Melgares i la policia municipal, dimarts, a la porta de l’oficina d’Endesa.

Deixa un comentari