Es convoca una concentració de suport dimecres 10.30h durant el judici a la fotoperiodista Mireia Comas

No Comment

Terrassa Sense Murs manifesta que amb aquest doble judici es criminalitza el dret a un habitatge digne, la pobresa, i el dret a la informació.


Aquest dimecres dia 2 de desembre, a les 10.30 hores, té lloc el judici a la dona que ocupava un pis desallotjat a Can Palet i que fou detinguda el passat 13 d’octubre. També es jutjarà la fotoperiodista Mireia Comas, també detinguda pels Mossos d’Esquadra el mateix dia, exercint la seva tasca professional. Per això, el col·lectiu Terrassa Sense Murs convoca una concentració de suport a la mateixa hora i lloc, per donar suport a les dues companyes de la xarxa, i té l’objectiu de demanar a la fiscalia que retiri els càrrecs i al jutge que arxivi la causa.

La D. està acusada d’usurpació, danys a l’immoble i resistència a l’autoritat, delictes pels quals la fiscalia proposa una pena de 6 mesos de presó i 5.429 € de multa i indemnització. Es tracta d’una persona en situació d’extrema vulnerabilitat econòmica, informa Terrassa Sense Murs, i que fins fa poc temps no havia aconseguit el permís de residència i treball. No parla ni entén el català i el castellà i té un fill de sis mesos a càrrec seu.

La Mireia Comas, fotoperiodista, en un intent de poder fotografiar el que estava passant a dins, va rebre un tracte intimidatori i de menyspreu, tal com ella mateixa també va explicar, i després d’un frec a frec amb una de les agents, va ser detinguda. La Fiscalia l’acusa d’un delicte d’atemptat a l’autoritat, pel qual demana un any de presó i una indemnització de 170 €.

Terrassa Sense Murs considera que el 2 de desembre “es jutja el dret a un habitatge digne i el dret a la informació”, i de retruc, també “es jutja el dret a la vida, a la igualtat d’oportunitats i es jutja la pobresa i el color de pell”. Alhora, es posa en seriós dubte el dret a treballar de les fotoperiodistes i el dret de tota persona a rebre un tracte adequat i respectuós dels cossos de seguretat. Des de Prou Repressió Premsa es va encetar dies enrere una campanya en defensa de la Mireia Comas, a través d’un manifest, que ha recavat fins al moment unes 800 adhesions de suport.

Comunicat Judici 2 DES

Related Articles

Deixa un comentari