Es presenta la Fira Rebel, una alternativa a la Denim Street Life

No Comment

El proper dissabte 1 d’octubre tindrà lloc a la Plaça Nova la Fira Rebel, iniciativa que neix com a proposta alternativa al Denim Street Life i a la qual s’han sumat diferents col·lectius de la ciutat.

Els impulsors de la Fira Rebel, programada expressament el mateix cap de setmana que la «gran festa del texà a Catalunya», posen en dubte el Denim Street Life per ser un esdeveniment descontextualitzat de la història tèxtil de Terrassa que, a més a més, promou una forma d’oci consumista. També es posa en dubte que la fira texana respongui a una necessitat real de la ciutadania i compleixi l’objectiu de dinamitzar de manera efectiva el petit comerç local.

Arran Terrassa, el Kasalet, la CUP, el col·lectiu feminista Quart Creixent i la resta de persones i col·lectius encarregats de l’organització també volen denunciar la manca de sensibilitat institucional que hi ha en la cessió de l’espai públic per a un esdeveniment que es promociona sota el lema “El texà no té edats ni fronteres” sent la del texà una indústria deslocalitzada, precària i denunciada en nombroses ocasions per explotació laboral infantil.

Així doncs, la Fira Rebel proposa la creació d’un esdeveniment alternatiu i de caire festiu on diferents grups organitzaran un seguit de propostes a través de les quals serà possible una aproximació a un consum tèxtil responsable i de proximitat.

Dues de les activitats proposades, el taller de reciclatge de texans i el mercadet d’intercanvi de roba de segona mà organitzat per la Revolució Tèxtil, tindran com a eix principal la promoció de xarxes de consum alternatives.

L’Àngels Biosca, de la Xarxa de Moda Sostenible, i el col·lectiu feminista Les Rudes Rebels posaran èmfasi, amb una xerrada i una acció performativa respectivament, en la pressió estètica exercida sobre els cossos no normatius i, especialment, sobre el cos de la dona al món de la moda.

La jornada es completarà amb un vermut poètic a càrrec de l’Oriol Estripaboires i un dinar popular vegetarià organitzat per la Cooperativa de Consum i Resistència.

Maria C.

Fira Rebel

 

 

Related Articles

Deixa un comentari