[FAVT] Nacionalitzar les elèctriques

No Comment

Nota de premsa de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Terrassa.

La Federació d’associacions Veïnals de Terrassa (FAVT) denuncia els nous atacs a les classes populars que representa l’increment en el rebut de la llum. L’anàlisi realitzada pels diferents organismes de tota mena, alerten del rècord històric en la pujada d’aquest subministrament.

Estudis realitzats per la FACU-consumidors en acció, aporten dades impactants que haurien d’avergonyir qualsevol govern, si no fos perquè les elèctriques són companyies on les portes giratòries per a polítics és el més comú, això indueix a pensar que, per acció o omissió, la classe política dirigent permet l’augment insostenible de la factura d’electricitat.

Estudis comparatius ens diuen que el rebut de la llum de l’usuari mitjà ha augmentat 85,7% en només 15 anys. Amb les tarifes vigents en agost de 2018, la factura representa 80,73 euros mensuals, en comparació amb els 43,47 euros l’any 2003. La diferència és ni més ni menys que de 37,26 euros.

El rebut de la llum de l’usuari mitjà ha augmentat 85.7% en només 15 anys.

La FAVT encoratja a la ciutadania a què valori el canvi d’empresa subministradora avaluant altres existents de caràcter més social i sostenible com Som Energia i altres.

Des d’alguns ajuntaments, amb bona voluntat, malgrat els escassos recursos, s’intenta d’alleujar els casos més sagnants de la pobresa energètica per a les famílies més desprotegides, fet que apreciem positivament. Però des de la FAVT creiem que es precisa una acció dels governs competents molt més forta per a posar fre a aquesta especulació antidemocràtica per entendre que això va en contra de l’interès general. Els subministraments d’utilitat/necessitat pública com és el cas de l’electricitat haurien de ser nacionalitzats.

Mentrestant, és urgent que s’adoptin mesures en la línia que reivindiquen diverses entitats i organitzacions socials com la limitació del preu de la llum en les modalitats de la tarifa del preu voluntari per al petit consumidor; l’extensió del concepte de consumidor vulnerable (basat en les propostes de regulació de la UE i directiva); rebaixar l’IVA del 21 al 4%; fomentar i subvencionar altres formes d’energia; etc., així com dotació pressupostària per fer front amb majors garanties el problema de la pobresa energètica.

D’altra banda, la FAVT encoratja la ciutadania a què valori el canvi d’empresa subministradora avaluant altres existents de caràcter més social i sostenible com Som Energia i altres, com una manera de reduir la seva pròpia factura i al mateix temps, expressi un rebuig al monopoli que de fet estan imposant els grans proveïdors als consumidors.

Related Articles

Deixa un comentari