Gran èxit de convocatòria a la manifestació feminista unitària del Vuit de Març

No Comment

La manifestació commemorativa del vuit de març organitzada ahir vespre per diferents col·lectius feministes de Terrassa (Arran, FemKalle, Casal de la Dona, Rudes Rebels i Quart Creixent) sota el lema «Foc al Patriarcat» es va desenvolupar amb èxit i es calcula una xifra d’assistència que, en alguns moments, va fregar el mig miler de persones segons les organitzadores.

A la manifestació havien estat convocades les dones de diferents grups de cultura popular com ara Som Maurina, Diables de Sant Llorenç, Diables de Terrassa, Diables de la Maurina, la Gegantera de Les Fonts i el Bitxo del Torrent Mitger que van acompanyar tot el recorregut amb els seus tabals i espectacles de malabars i focs. Durant la marxa, que va transcorre sense incidents i amb un marcat to festiu alhora que reivindicatiu, es van poder sentir crits en defensa de la lluita feminista i en contra del sistema patriarcal, idees que van ser desenvolupades posteriorment en la lectura d’un manifest on es cridava a visibilitzar totes les tasques, productives i reproductives, portades a terme tradicionalment per les dones. La demanda d’un salari igual al dels homes i el clam contra la privatització de serveis públics que perjudiquen a tota la població van ser algunes de les reivindicacions que es van poder escoltar. També es va fer al·lusió a les xifres de feminicidis corresponents a l’any 2016 a l’estat espanyol i es va recordar que aquests assassinats no són fets aïllats sinó conseqüència directa d’un sistema sustentat en la dominació d’un gènere sobre l’altre.

Un cop llegit el manifest també es va recordar que «El Kasalet», un dels espais tradicionalment feministes de la ciutat, està en perill de desallotjament i es va convidar a tothom a adherir-se a la campanya en defensa d’aquest centre social autogestionat i okupat que, a més a més, és lloc de reunió habitual del col·lectiu feminista Rudes Rebels. Finalment va ser la Sonia Giménez , membre de la Taula de l’Aigua qui va prendre la paraula per recordar a les persones assistents el moment històric que s’està vivint a la ciutat amb el canvi de model de gestió de l’aigua impulsat de manera popular, i va convidar a tothom a implicar-se en la campanya de municipalització d’aquest bé comú i recolzar la manifestació que hi ha prevista pel proper 19 de març.

Finalment la Pàjara de Terrassa i un vistós espectacle de malabars i focs van posar fi a una de les manifestacions més multitudinàries que es recorden darrerament a Terrassa.

Related Articles

Deixa un comentari