Gran manifestació contra el capital el 1er de Maig

No Comment

Contra el capitalisme i en defensa de la classe treballadora. És el resum d’una gran manifestació celebrada ahir dijous a Terrassa, després d’uns anys celebrant-se a Sabadell, en commemoració del 1er de Maig. Ha estat organitzada per la plataforma Vallès Anticapitalista (#VallèsAnticapitalista), i s’hi van veure participar diversos col·lectius (sindicats com ara CGT, COS i UGT, col·lectius com Arran, Endavant, Plataformes d’Aturats, en Defensa de la Sanitat Pública, Xarxa de Solidaritat, la CUP, etc.). La capçalera duia una pancarta amb el lema “Sortim al carrer, construim el futur”. La gent jove ha estat predominant i protagonista, acompanyada també gent de diverses edats, totes elles sens dubte, colpejades i assolades dins d’aquesta època que estem travessant, no precisament de bon auguri per a la classe treballadora.

P1100215 Manifestació al seu pas per Ca n’Anglada

Des de l’inici de la concentració, a l’estació Est de Renfe a la Grípia, centenars de persones s’hi han concentrat per donar el tret de sortida a la jornada. Al cap d’una estona de marxa, ja es veia que el gruix del grup sobrepassava el miler de persones, i ha arribat en els seus moments àlgids fins a 1.500, segons les veus de la mateixa organització i de qui hi participava. La manifestació ha estat llarga, de dues hores i mitja. Això ha permès passar per llocs emblemàtics, com ara el barri de Ca n’Anglada, després d’accedir-hi des de la Passarel·la de l’Amistat, per la Riera, i travessar aquest barri obrer pel Carrer de Jacint Elias. En aquest punt s’ha afegit al gruix un bon nombre de treballadors immigrants d’altres països. La marxa ha transcorregut entre diverses proclames, com ara “La pau social ja s’ha acabat”, amb pintades reivindicatives en seus de bancs i caixes, i alguna immobiliària. També hi ha hagut una presència policial nombrosa molt visible des de la Carretera de Castellar. Com no podia ser d’una altra manera tampoc, la seu de l’organització empresarial CECOT, es trobava fortament custodiada i defensada per les anomenades forces de seguretat. Altres reivindicacions a banda de les estrictament laborals han tingut lloc en determinats moments, com per exemple davant de Mútua de Terrassa, amb un discurs a càrrec de la Plataforma en Defensa de la Sanitat, que porta un temps denunciant el negoci que alguns estan fent en aquest sector públic (personificat en el cas del doctor Maestro de León, tal com es va recordar). I també més endavant, a la Plaça Vella, davant de l’església, quan s’ha fet sentir més fort que mai la veu de la lluita feminista i en defensa de les dones, en referència a la llei de l’avortament que es pretén implantar des del govern central.

Un cop arribada la manifestació al seu punt final, al Raval, s’ha llegit el manifest, on s’ha recordat que“som aquí per reivindicar, que mal els pesi, no ens han vençut i seguim sent classe treballadora”, i rememorant la lluita de classes: “mentre ens ofereixin misèria, explotació i repressió, de nosaltres només obtindran confrontació, desobediència i solidaritat”. Allà mateix s’ha convidat a un dinar popular, amb amanida i macarrons, que ha tingut lloc a l’Acampada Dignitat de la Plaça Baltasar Ragon. Aquesta acampada precisament, s’aixecava avui dia 2 de maig, després d’un mes de reivindicacions laborals: les lluites a la ciutat i arreu  continuen i prenen altres formes, i així sens dubte serà, no pot ser de cap altra manera, en aquests temps que ens ha tocat viure.

P1100312 Pintada antimasclista a la Plaça Vella

Galeria d’imatges de la manifestació:

Related Articles

Deixa un comentari