La Contramarató, una campanya per denunciar el discurs biomèdic de la Marató de TV3 d’enguany

No Comment

La jornada divulgativa a les xarxes organitzada aquest diumenge per col·lectius activistes de persones psiquiatritzades vol “denunciar les vulneracions de drets que promou el discurs biomèdic que hi ha darrere La Marató de TV3”.


Aquest diumenge 19 de desembre, les entitats Activament i Insania de persones psiquiatritzades, convoquen a participar a La Contramarató. Es tracta d’una campanya informativa sobre salut mental en primera persona per denunciar, segons indiquen en un comunitat, “les violències que hi ha darrere del discurs biomèdic: ingressos involuntaris, medicació forçosa, electroxoc amb consentiment sota coerció o sense consentiment informat (desinformat), contencions mecàniques i químiques, institucionalització, etc.”

Aquesta campanya va en la línia del que ens explicava en una entrevista recent que vam fer a Maria Aran, d’Activament Terrassa: “només pensen en més medicaments, no en una justícia social per a tothom! És una visió individualista i que t’infantilitza, et medicalitzen la vida, els dols”.

Així, al llarg de tot el diumenge, es durà a terme una campanya informativa a les xarxes socials on es compartiran vídeos amb històries de vida, articles en primera persona, cartells, memes i reflexions fetes “per qui hem patit aquestes violències que denunciem”.

A les 17h hi haurà una tertúlia que es podrà seguir per Instagram Live al canal d’Insania BCN. Es debatrà sobre les “vulneracions de drets que promou i encobreix el discurs biomèdic que hi ha darrere La Marató de TV3”.
La Contramarató podrà seguir-se a través dels hashtags: #LaMaratóTV3 #LaMaratóPrimeraPersona #CONTRAMARATO #TrencaelDiscursBiomèdic. També es poden trobar a Instagram, Facebook, Twitter i Youtube.

 

Related Articles

Deixa un comentari