La crisi migratòria a Europa, debat a Synusia el dimarts 8 de febrer

No Comment

La llibreria Synusia convida, el dimarts 8 de febrer a les 19h, a un diàleg al voltant del llibre “Gobernar la crisis de los refugiados” (Traficantes de Sueños) amb el seu autor Miguel Mellino.

Mellino és professor d’Antropologia Cultural a la Universitat de Nàpols i de Metodologies de recerca a la School of Business and Management al Queen Mary College. El seu camp d’estudi i recerca inclou les migracions, el racisme, i els estudis colonials i postcolonials. Ha estat traductor i introductor a l’italià d’alguns dels autors principals dels estudis culturals postcolonials: Stuart Hall, Edward Said i Robert Young entre d’altres.

Mellino partirà del seu text “Gobernar la crisis de los refugiados” i desgranarà algunes de les idees centrals del llibre: la centralitat de la raça en la constitució material d’Europa. El diàleg tractarà també la crisi dels refugiats com a expressió de la pròpia crisi europea, del seu model econòmic i polític, dels seus consensos socials i la seva autopercepció com a far moral. Sobre les lògiques de la qüestió securitària i humanitària com a manera de governar la crisi dels refugiats i les migracions, així com el seu impacte en els sistemes d’acolliment. Sobre la importància de pensar i combatre el racisme si volem construir organitzacions polítiques a futur realment transformadores.

gobernarlacrisis
 
DIÀLEG “GOBERNAR LA CRISIS DE LOS REFUGIADOS”
QUAN: Dimarts 8 de febrer a les 19h
ON: Llibreria Synusia (Montserrat, 136. Terrassa)
 

Related Articles

Deixa un comentari