La FAVT s’uneix al Manifest de la Plataforma per la Sanitat Pública contra la passarel·la de Mútua

No Comment
Trobada de la Plataforma per la Sanitat Pública (Foto: OVC) Trobada de la Plataforma per la Sanitat Pública (Foto: OVC)

El dimarts set d’octubre, a la reunió de la seva Executiva i després d’un llarg i exhaustiu debat, la Federació d’Associació de Veïns i Veïnes de Terrassa (FAVT) acordà aprovar l’adhesió i signatura del Manifest “VOLEM UNA PASSAREL·LA DE TRANSPARENCIA EN LA SANITAT DE TERRASSA!“, que la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa ha presentat amb motiu de l’aprovació per part del Ple Municipal de la modificació del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) per permetre que la Mútua ampliï les seves instal·lacions amb una passarel·la gegant. Aquesta, hauria de connectar les dependències de les actuals consultes externes amb els locals que s’han de situar a la nova estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya al parc de Vallparadís i zona universitària.

A finals de juliol, la ciutadania va tenir coneixement d’aquest projecte de Mútua, aprovat i saludat entusiàsticament pel Ple municipal i tots els partits que hi són presents, per ampliar les seves instal·lacions als locals que FGC està construint a la nova estació. El projecte contempla la construcció d’una passarel·la de vidre per sota el pont que creua el parc donant continuïtat a l’avinguda de Jacquard, travessant els pilars del mateix per unir les dues dependències.

Alguns dels principals arguments en contra del projecte són:

-la falta de transparència i manca d’informació;

-la no necessitat de la passarel·la per la qual no podran transitar els malalts;

-l’afectació de la mobilitat al pont;

-el perill que poden comportar l’execució de les obres;

-l’estupefacció front una despesa de milions d’euros en moments en què les retallades sanitàries afecten, i molt, al milers d’usuaris de la nostra ciutat.

És del tot incomprensible que la prioritat de Mútua sigui l’ampliació de les seves instal·lacions en moments de tancament de plantes, de saturacions a urgències i de llistes d’espera que acumulen els retards més grans de Catalunya.

D’altra banda, cal recordar que ja fa dies que la FAVT va presentar a l’Ajuntament el plec d’al·legacions contra aquest projecte que molts qualifiquen de faraònic i innecessari per a la ciutat.

Oriol V. Cardona

Related Articles

Deixa un comentari