La Guerrilla dels Cossos es dóna a conèixer amb una festa al Candela

No Comment
Espai de tallers per a nens i nenes (Foto: GdC) Espai de tallers per a nens i nenes (Foto: GdC)

El passat dissabte 17 la Guerrilla dels Cossos es va donar a conèixer com a col·lectiu en una Festa Guerrillera que va tenir lloc a l’Ateneu Candela.

L’acte, amb un gran èxit d’assistència i participació, començava a les 18:00. Uns minuts abans, la canalla ja omplia la sala principal de l’Ateneu Candela. Pares i mares feien un pas enrere i deixaven que la Crispeta, encarregada de donar vida als “Contes de Tots els Colors”, omplís l’espai de fantasia. De la seva mà, menuts i no tan menuts ens endinsàvem en un món on elefants i bonobos ens ensenyaven a deixar enrere els rols de gènere i a celebrar la diferència.

Després dels contes, cap a les 19:00, l’espai dels tallers prenia el relleu. Al de “Busca el teu lema”, un espai amb stencils, sprais i material per construir xapes amb els nostres lemes preferits.

Un altre dels tallers que va tenir més èxit fou el de “Trenca amb la teva Barbie” on convidàvem a la gent a modificar -amb pintures, gadgets electrònics, robes- aquesta famosa nina que hem triat com a símbol de la pressió estètica i els models de bellesa impossible que se’ns imposen. Adjuntem algunes fotografies que mostren el resultat d’aquest taller.

Uns metres més enllà, a l’espai de la “Guerripedia” convidavem a la gent a apuntar-se al taller d’edició de la viquipèdia que la Guerrilla dels Cossos està organitzant. Als ordinadors d’aquest espai es podia consultar també la web que la Guerrilla dels Cossos ha creat (www.guerripedia.tk) per donar a conèixer d’una manera senzilla què és això de la bretxa digital de gènere.

A més a més, la Guerrilla vam voler fer difussió de la #VagadeTotes. Per tal de donar suport a aquesta iniciativa que porta mesos gestant-se a tota la comarca barcelonina vam decorar l’Ateneu Candela amb davantals, iniciativa que també estan utilitzant altres col.lectius aherits a la Vaga. guerrilla dels cossos grup musical gener 2015

Cap a les 21:00 vam oferir un modest però exitós pica-pica vegetarià i poc després agafàvem el micro per tal d’agraïr l’assistència a tota la gent que ens estava acompanyant i per explicar breument què és La Guerrilla dels Cossos.

Després, This is Riot ens sorprenien amb la seva mescla de talent i joventut. A ritme de soul, ska i pop, les This is Riot ens van ajudar a començar la nit de la millor manera possible.

Una pausa per celebrar el sorteig de la llumeneta, i vam gaudir de la segona actuació musical de la nit, aquest cop a càrrec de “Las Primas de MaryJane” . Les rockeres, amb un so més fosc i unes lletres més aspres, ens vam tenir ballant durant una hora.

A partir de les 12:00 vam ficar musiqueta i beures a la Kafeta de l’Ateneu i fent petar la xerrada durant una estona fins que la gent va anar marxant després d’un dia molt intens.

Related Articles

Deixa un comentari