L’ADENC fa una crida a compartir imatges de fauna i flora vista en patis i balcons

No Comment

L’entitat ecologista demana que es publiquin a les xarxes socials imatges de fauna i flora observades en patis, terrasses i balcons, sense haver de sortir de casa.

La campanya #NaturalismeDesdeCasa destaca que el confinament no ha de suposar un fre per a qui gaudeix observant la natura.


L’entitat ecologista vallesana ADENC ha posat en marxa una campanya amb l’objectiu de gaudir de l’observació de la natura des de patis, terrasses i balcons, i que porta per nom #NaturalismeDesdeCasa. Segons explica l’entitat, el confinament que estem vivint no ha de suposar l’aturada de l’activitat de totes aquelles persones que gaudim de la natura.

“Des de l’aranya que fa la teranyina en un racó amagat, l’ocell que s’atura a la branca del costat de la finestra, a la flor que tenim en un test, totes són formen part i són importants per la biodiversitat de la ciutat”, descriu aquesta campanya que l’ADENC vol impulsar. Per això, l’entitat crida a “fer ciència ciutadana aquests dies”, i a que es comparteixin fotografies de la fauna i flora que observem, per exemple a través de les xarxes socials (Twitter, Instagram i Facebook), amb el hastag #NaturalismeDesdeCasa, indicant el lloc on s’ha realitzat l’observació. També es pot fer servir l’aplicació mòbil de ciència ciutadana Natusfera.

La campanya encetada ha de servir també per donar suport a estudis que es duen a terme des de l’entitat, adreçats a protegir i conèixer la biodiversitat de les nostres ciutats, com el “Biodiversifiquem l’entorn urbà, replantegem la ciutat” o el “Vivim, Respirem, Replantegem Sabadell”. Per això, informa l’ADENC que a mesura que es vagin compartint les fotos, els diferents experts del projecte ajudaran a identificar les espècies observades.

ADENC publica també dues guies sobre l’app Natusfera que poden servir d’ajuda, com són la Guia d’introducció a la ciència ciutadana i S2_RePLANTegem_Natusfees.

Related Articles

Deixa un comentari