L’assemblea de l’Atzur demana al nou govern local que ajudi a aturar la demanda interposada per la Sareb

No Comment

[Notícia editada] La data de judici contra el Casal Popular l’Atzur, que estava fixada pel dia 4 de juny, ha estat ajornada fins al pròxim 1 d’octubre.

La denúncia ha estat interposada per la Sareb, el banc dolent, per tal que s’abandoni aquest espai ocupat fa 6 anys al carrer Arquímedes per diversos col·lectius. Serà als Jutjats de Terrassa a les 9 h.

Des de fa 6 anys en què va ser ocupat, en aquest espai ocupat de la ciutat es realitzen activitats de tots tipus, amb presència d’una cooperativa de consum, espai de reunió de diferents col·lectius, assemblees d’estudiants…», exposà la Rita, membre de l’assemblea de l’Atzur, en una roda de premsa al Raval aquest divendres. El 2013, l’Atzur ja va patir una denúncia, en aquella ocasió per part de la immobiliària de la Caixa Penedès, que es va aturar gràcies a una mediació. 

«La Sareb no ha volgut negociar, el procés és per procediment civil, hi ha tres persones solidàries imputades, explicà Kim Mira. «Intentarem defensar l’ús d’aquest espai i a la vigència del contracte de paraula que s’havia fet amb Caixa Penedès – l’anterior propietària de l’immoble – , per tal d’allargar el procés i seguit lluitant, i apel·lem a la nova administració local per defensar aquests espais».

Membres del Casal Popular l’Atzur, amb la diputada Maria Sirvent en primer plànol. MG

La diputada de la CUP i exregidora a l’Ajuntament de Terrassa, Maria Sirvent, va voler denunciar novament com «la Sareb, a la qual hem rescatat amb diners públics, vols privar-nos d’un espai social de la ciutat, que neix de col·lectius que prenen decisions de forma horitzontal. I apel·là al nou govern de l’Ajuntament de la ciutat, que “ha de ser conscient que aquests espais de vida són essencials si volem una ciutat més justa i una Terrassa cohesionada i inclusiva”, tot instant a l’ens local a iniciar «un procediment de mediació amb la Sareb».

La diputada recordà que la situació de l’habitatge a la ciutat «no s’escapa a la dinàmica nacional», amb preus del lloguer desorbitats, el qual ha augmentat un 24% els darrers cinc anys. «Les joves menors de 35 anys destinen més del 65% del seu salari a pagar l’habitatge, lamenta la diputada egarenca.

Manifestació diumenge per donar suport a l’Atzur

A l’espera del judici del pròxim dimarts, s’ha convocat una manifestació en defensa de l’espai de l’Atzur, que serà demà diumenge 2 de juny, a les 12 h, la qual finalitzarà amb un vermut al mateix local de l’Atzur.

Deixa un comentari

Cicle de debats ‘El futur que volem/2’. Del 22 d’octubre al 26 de novembre