L’Esplai La Fera surt al carrer i exigeix un espai propi

1 Comment

Dissabte es va viure al centre de la ciutat un acte lúdic i reivindicatiu per part del moviment dels esplais i caus. I és que quan una reivindicació es fa tan massiva i sonora, en cap cas se la pot minimitzar o menystenir. L’Esplai La Fera fa cinc anys que es dedica a educar els infants i joves en el temps de lleure al barri de Poblenou. L’entitat compta amb unes 60 inscripcions de nens i nenes fixa, una xifra que augmenta any rere any. I tot aquest temps ha fet la seva tasca educativa sense un espai propi, fent servir de vegades un centre cívic o l’associació de veïns. Per això, porten temps demanant la possibilitat de comptar amb el seu propi local, necessari per oferir un servei de qualitat. Ara han volgut manifestar de forma oberta la seva demanda amb un acte públic al carrer.

De tota manera, aquesta demanda, es feia extensiva a altres esplais i caus que treballen de manera precària. És per això que un nodrit grup del moviment d’esplais i caus de la ciutat va voler donar suport a la reivindicació. Aquesta va rebre el suport de l’Assemblea Terrassenca d’Entitats d’Educació en el Lleure (ATEELL), formada pels esplais de Ca n’Aurell, El Tabal, la Fera i el Cau Torrent de les Bruixes, que també van participar en la jornada, així com l’Esplai Can Parellada, l’Esplai Egara, l’Esplai Farfalla, l’Esplai Bon Aire, i la Colla Jove Diables de Ca n’Aurell. Les reivindicacions de La Fera se centren en un espai per guardar material i encabir els cinc grups d’edat amb què treballen, més autonomia horària per part de l’equip de monitors, i també poder disposar d’un local decorat i personalitzat pels propis infants i joves.

infants esplai la fera Els infants i joves de l’Esplai La Fera plantegen les seves demandes

La jornada lúdica de dissabte va tenir lloc a la Plaça Nova, on des de la mitja tarda es dugueren a terme activitats per als infants, s’estamparen samarretes amb el missatge de la jornada (molt present també a les xarxes socials, #laferadormalcarrer i #5anyssenselocal), i també es recolliren signatures de suport a la demanda de La Fera. Van ser els mateixos infants qui des de l’escenari de la Plaça plantejaren les seves necessitats. L’equip de monitors va llegir el seu manifest, assegurant que durant 5 anys han crescut com a esplai i s’han implantat en el barri, i que “cal seguir dignificant la tasca educativa dels esplais i caus, que esdevé una part important en el creixement integral de molts infants i motor de canvi social”. En Dani Costa, monitor de l’esplai, ens deia,”no tenim cap lloc on guardar material ni lloc per reunir-nos i organitzar la nostra tasca educativa”, i per tant “exigim poder disposar d’un local propi i esperem una resposta per part de l’administració”.

cercavila esplai la fera Cercavila reivindicativa al seu pas pel Carrer Sant Quirze

Tot seguit, els infants i les seves famílies van omplir de color, música i tabals els carrers del centre de la ciutat, en una cercavila d’unes 200 persones que arribà fins al Raval de Montserrat, passant per la Plaça Vella, carrer Font Vella i de Sant Pere; tot plegat amb un crit unànime: “cap esplai ni cau ha d’estar sense local”. L’Esplai La Fera també va estar present l’endemà, en la jornada que organitzà la Comunitat Educativa de Terrassa al Parc dels Catalans.

Related Articles

1 Comment

Deixa un comentari