L’INS Montserrat Roig i l’AV de Sant Pere organitzen un recapte solidari per a famílies vulnerables

No Comment

L’acció duta a terme durant tres dies ha servit també per conscienciar l’alumnat de les dificultats que estan patint moltes famílies del barri.


L’Ins Montserrat Roig i l’Associació Veïnal de Sant Pere han col·laborat en una acció d’ajut a famílies en situació vulnerable arran de la crisi de la covid-19. Ha estat un recapte solidari d’aliments que s’ha fet en el mateix centre educatiu durant tres dies, del dimecres 4 al divendres 6 de novembre.

Durant el recapte, tal com es pretenia, s’han recollit diversos productes bàsics en els contenidors ubicats al vestíbul del centre, com ara oli, conserves, tomàquet fregit, llegums i llet. També hi havia una guardiola amb diners per poder comprar productes frescos, principalment verdures, carn i peix. S’ha implicat tot l’institut, que inclou l’ESO, batxillerat i cicles formatius. «Hem estat informant les famílies, l’alumnat, a més de fer accions de sensibilització amb pancartes, difusió a les xarxes i la web del centre», explica el Toni Miró, professor i impulsor de la iniciativa.

La directora del centre, Marina Roncal, considera «necessari treballar amb entitats del barri per ajudar-nos mútuament», tot afegint que «habitualment l’AV ens ofereix el que tenen, nosaltres oferim el que tenim, en aquest cas una comunitat gran d’alumnat, a banda que els eduquem en la solidaritat i en la distribució justa de la riquesa». Afirma la Marina que volien estendre la iniciativa al barri, «per què tothom que passi per aquí pugui participar; ens falta connexió a l’entorn, volem estar més vinculats al barri». Precisament, aquest recapte s’emmarca en un projecte més ampli a realitzar aquest any, que incorpora altres accions, com ara «impulsar l’economia social i solidària, participar en la Terrassa Cooperativa, celebrar el Dia Internacional de la justícia social», entre altres.

recapte ins montserrat roig La directora de l’INS Montserrat Roig, Marina Roncal, al centre, amb la Mireia (dreta) i la Sílvia Espurz, del Punt Lila de l’AV Sant Pere

Des de l’inici del confinament de març, el Punt Lila de l’AV Sant Pere ha estat recollint aliments per a 13 famílies, «i va pujant la demanda; són persones que no reben cap ajut de les administracions», explica la Mireia, del Punt Lila. Durant unes setmanes recollien aliments i muntaven cistelles amb productes bàsics al Mercat del Triomf; després, ho han estat fent al Casal de Sant Pere on tenen la seu, «amb aportacions personals pròpies i tot l’esforç que està suposant», afirma la Mireia. Parlen de famílies que tenen fins a set membres, a les quals volen seguir ajudant i «fer-los seguiment, ja que ho necessiten», tot plegat, amb la satisfacció de veure que alguna persona “ha aconseguir trobar una feina”. També en algun cas els ajuden amb l’idioma. I coincideixen amb la direcció de l’institut en assenyalar que troben que l’Ajuntament no arriba a poder oferir-los cap ajut, «sembla que a Serveis Socials estan desbordats», afirmen.

Des del Punt Lila informen que, de forma lliure, es poden portar aliments al Casal Cívic de Sant Pere, en horari de 10h a 13h i de 16h a 20h.


 Text: Miquel Gordillo
Imatges: Marc Castellet

 

Related Articles

Deixa un comentari