Mireia Comas, absolta

No Comment

La fotoperiodista queda absolta de la denúncia d’atemptar contra els Mossos durant un desnonament, després que la jutge que porta el cas hagi sentenciat que no ha quedat provat atemptés contra l’autoritat, i on es destaquen les contradiccions de les versions policials.


La fotoperiodista Mireia Comas, finalment, ha quedat absolta del càrrec d’atemptar contra l’autoritat del qual se l’acusava, mentre cobria un desnonament a Can Palet, el passat 13 d’octubre. Segons informa el mitjà La Directa, la jutge ha considerat que no ha quedat provat que l’acusada atemptés contra l’autoritat, i afegeix que les versions policials no poden “degradar” la presumpció d’innocència.

El judici a la Mireia i a la D., la dona que havia ocupat l’immoble amb un fill petit, es va celebrar el passat 2 de desembre. En el cas de la D., ha estat absolta dels càrrecs de danys a l’immoble i resistència a l’autoritat, però no de l’acusació d’usurpació, per la qual se la condemna amb 270 € de multa.

Així doncs, el jutjat penal número 3 de Terrassa no ha donat credibilitat al relat dels Mossos d’Esquadra, i sentencia que no ha quedat “degudament provat” que la Mireia atemptés contra l’autoritat. La sentència no és ferma i ara caldrà veure si els Mossos presenten recurs. Les dues dones van ser detingudes el dia dels fets, i alliberades hores després de passar-les a la comissaria dels Mossos.

Tal com informa La Directa, a la sentència es destaca que la “sobreestimació” de les versions policials “portaria de mode inevitable la degradació de la presumpció d’innocència dels subjectes afectats per ella”, i afegeix que “les aportacions probatòries dels afectats agents de l’autoritat no hauria de merèixer més valoració que la que objectivament es derivi, no a priori de la condició funcionarial d’aquests, sinó de la consistència lògica de les corresponents afirmacions i de la força de convicció que de les mateixes derivi en el marc de la confrontació dels restants materials probatoris aportats al judici”. Per tant, la sentència reconeix que no hi ha prou “força de convicció”, després de valorar els “restants materials probatoris”.

Terrassa Sense Murs: satisfetes, però no plenament

La versió d’una agent era que la Mireia es va apropar a ella “de manera violenta”, la va agafar per l’armilla, la va empènyer contra la paret i li va propinar dos cops de puny a l’espatlla dreta. Els cops, però, no consten a l’atestat policial i a més, l’exploració física de l’agent no presenta “lesions externes valorables”. 

El col·lectiu Terrassa Sense Murs, davant aquesta sentència, recorda com els agents van mostrar nombroses contradiccions en les seves declaracions a preguntes de la defensa i la fiscalia. Al seu torn, Terrassa Sense Murs manifesta que la sentència dóna motius per estar satisfetes, encara que no plenament, i apunta que es recorrerà la sentència d’usurpació de la D.

Redacció

 

Related Articles

Deixa un comentari