Presentació del llibre “Intégrate tú!”, demà dimarts a la llibreria Synusia

No Comment

La llibreria Synusia (Carrer Montserrat, 136) convida demà dimarts 10 de maig a la presentació del llibre “¡Intégrate tú!”, escrit per Houria Bouteldja i Sadri Khiari i editat per Bellaterra Edicions. Per a la presentació ens acompanyarà Fátima Aatar, prologuista del llibre.

Fátima Aatar és antropóloga social i cultural i activista antiracista. Actualment investiga sobre educació, colonialisme i poder. Ha col·laborat amb La Directa i, de manera puntual, en altres mitjans escrivint sobre antiracisme.

Sobre el llibre

L’any 2005 va néixer, dins l’antiracisme polític, el Partit dels Indígenes de la República, a França. Aquest partit va estar dirigit fins 2021 per Houria Boutedja i Sadri Khiari, i els seus membres van articular lluites antiracistes, en contra de la violència policial i de solidaritat amb Palestina. Però més enllà d’aquestes lluites reactives, el PIR ha construït un projecte polític per a descolonitzar Europa, construir una nova societat sobre unes noves bases socials i polítiques on no existeixi una sola manera de viure a un territori. Aquests militants de l’antiracisme polític no han esquivat cap polèmica política a França i, en aquest llibre, ens conviden a llegir les seves postures polítiques radicals.

 

Related Articles

Deixa un comentari