Quart Creixent organitza un cicle de formacions sobre les cures i les relacions sanes

No Comment

El col·lectiu feminista Quart Creixent organitza un cicle de formacions sobre relacions sanes, format per tres tallers gratuïts, que tindran lloc a diferents espais de Terrassa. Després de cada taller estan previstes actuacions musicals per fer visible i reivindicar un major protagonisme de les dones en l’escena artística.

El cicle es va inaugurar el passat divendres 25 de maig amb una xerrada sobre cures en les relacions afectives a càrrec d’Espai Indàgora, als Amics de les Arts, i el concert de Cris Blasco al Casal Popular L’Atzur. Les properes activitats seran:

Dissabte 2 de juny a la plaça Alcalde Parellada

11:30h – Xerrada: Gestió de la gelosia, a càrrec de les sexòlogues Meritxell Poch i Ignasi Puig

13:00h – Poesia amb Generación Bitch i vermut

13:30h – Concert de Les Pasquines (Sant Cugat del Vallès), projecte musical, poètic i reflexiu que vol ser altaveu de denúncia

Dissabte 16 de juny al Casal Popular L’Atzur (carrer d’Arquímedes, 89)

19:30h – Xerrada: Relacions no-monògames, a càrrec d’Amor Violeta

21:30h – Concert amb Black is Back (Terrassa) i sopar

23:00h – PD’s

El tema escollit aquest any pel cicle de formacions, cures i relacions sanes, respon a la voluntat de fer visible que part del canvi estructural i sistèmic que es reivindica des dels feminismes passa per posar les cures al centre i fer èmfasi en els processos de reproducció de les persones, vetllar per un veritable sosteniment comunitari i repensar les actituds que tenim en l’àmbit afectiu, sexual i emocional.

Quart Creixent va néixer el 2016 a Terrassa fruit de la inquietud de diverses dones que consideraven que la praxi feminista podia prendre forma en l’organització col·lectiva per tenir una incidència real en la quotidianitat de la nostra ciutat. Sense perdre de vista la necessitat de posar les cures al centre, tota l’activitat s’enfoca a crear espais de formació, debat i apoderament per fer front al sistema heteropatriarcal que oprimeix i genera múltiples violències envers les dones. El col·lectiu es planta també davant el sistema capitalista, ja que entenen que retroalimenta el patriarcat i contribueix a perpetuar les desigualtats de gènere.

Related Articles

Deixa un comentari