Sopes del món, un festival per agermanar els veïns

No Comment

Aquest diumenge ha tingut lloc a Torre-Sana el Festival de Sopes del Món, organitzat per l’associació de veïns del barri. Aquest esdeveniment popular i gastronòmic ha arribat a la seva vuitena edició, i s’ha celebrat al Parc de Gernika, tal i com ha vingut fent tradicionalment en aquests vuit anys, en un ambient festiu i de germanor ciutadà.

EsbartEgarenc_2 Dansa Marina de l’Esbart Egarenc (Foto: Rosa Pastor)

Fins a 21 sopes s’han pogut tastar al llarg d’un molt calorós migdia, totes elles elaborades per diverses entitats, col·lectius i persones que han volgut oferir les seves receptes lliurement a tothom. Molta gent s’hi ha apropat a participar en aquesta mostra culinària i a provar, si bé no totes, per allò de no fer-se un tip, algunes de les receptes oferides. Així per exemple, hem trobat una de molt pròpia per aquesta temporada, la sopeta de moniato amb castanyes, de l’Escola d’Hosteleria de Mossèn Homs, o la Moong Dai amb llanties, pastanaga i diverses espècies. Hom podia trobar també una sopa mallorquina feta per les Dones amb Empenta de Vilardell, o la crema de carbassa de les Dones Lectores de Montserrat. Una de les primeres en exhaurir-se ha estat la sopa Ticatji, de l’Associació Démé, la qual treballa per al desenvolupament d’una comunitat de Mali. L’aiguadito de pollastre, originari del Perú, l’oferia l’oenagé Abarta. També la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes hi era present amb una sopa de timo, alls i costrons que ha tingut molt èxit. La mateixa AV de Torre-Sana oferia una sopa d’Auyama, elaborada amb verdures del seu propi hort urbà. D’entre les presentades per persones, hi havia entre d’altres una sopa de pollastre amb mandonguilles de la Paquita Camps, la de l’Avi Maluquer, per part d’en Pep Maluquer, o un caldo manxec fet per la Cloti Castaño. Així, tot un ventall de mostra gastrònomica multicultural amb el protagonisme d’aquest àpat, el qual ha esdevingut un any més una eina de germanor. Val a dir que en aquest festival no s’imposa cap esperit competitiu i per tant resta sense guanyadors: hi ha hagut obsequis per a tots els participants.

Prèviament i abans dels tasts, l’Esbart Egarenc ha amenitzat el matí amb l’actuació del seu Cos de Dansa. Així, l’entitat de cultura folklòrica ha aportat la part de cultura catalana a la festa amb un repertori molt variat, amb quatre danses tradicionals dels Països Catalans: Ball de Bot, Marina, Gitanes de Rubí i Galop de Panderetes. Al seu torn, hi ha hagut dos petits tallers amb l’ajuda de dansaires i els mateixos veïns per ensenyar balls tradicionals molt coneguts a la ciutat, com són l’Estapera i la Polka d’Ours.

Galeria d’imatges del Festival Sopes del Món

no images were found

Related Articles

Deixa un comentari