S’organitza una campanya en defensa del Kasalet davant del perill de desallotjament

1 Comment

El Kasalet es troba en perill de ser desallotjat. Parlem d’un espai amb una dilatada trajectòria d’activitats, el qual va ser recuperat abans de l’any 2000, i que porta el nom oficial de Kasal Okupat i Autogestionat Joan Berney des del 2005. Ara, el col·lectiu que utilitza aquest emblemàtic espai, ubicat al carrer Societat número 4, ha rebut una demanda judicial per abandonar-lo.

El passat dimarts, membres de l’assemblea del col·lectiu van adreçar-se als jutjats, on se’ls lliurà la demanda, que ha estat interposada per la societat amb nom VISOLGRAN SL, amb seu al carrer Rosselló núm. 184 planta 3ª de Barcelona, que és la propietària de l’immoble on es troba el Kasalet. L’empresa denunciant va demanar una caució de 2.500 euros per persona que s’hi volgués personar en el procediment judicial com a part del Kasalet, tot i que la jutgessa ha reduït aquesta caució a 300 € per persona. Encara no hi ha dates de judici ja que no hi ha cap advocat assignat per avançar en el procés judicial.

A hores d’ara no es coneixen més detalls del recorregut judicial, ni de l’empresa denunciant. Fonts consultades creuen que es tracta d’un grup d’immobiliàries i propietaris associats, que pretenen especular amb l’edifici. Aquesta sospita d’especulació immobiliària és un altre dels motius que es vol palesar en la campanya de defensa del Kasalet, a banda de mantenir un casal social lliure i autogestionat pel jovent de Terrassa.

Campanya d’adhesió de col·lectius i entitats

En una assemblea celebrada ahir dijous que aplegà diverses persones i col·lectius, es van traçar els primers passos d’aquesta campanya per defensar el Kasalet com a espai okupat de referència a la ciutat. Per això, s’han organitzat comissions de difusió, sensibilització i agitació. Les següents accions previstes passen per elaborar un manifest que exposi la situació i els motius per defensar el Kasalet i contra l’especulació immobiliària. Al seu torn, es demanarà a altres entitats i col·lectius que hi donin suport a la campanya. També s’ha decidit dur a terme el proper dijous 23 de febrer una roda de premsa. Serà al Raval de Montserrat a les 12h, i s’informarà sobre l’estat actual de la demanda i de la campanya que s’enceta, a l’hora que es comunicarà qui són els primers col·lectius que hi donen suport.

Des dels seus inicis, el Kasalet ha comptat amb tota una activitat continuada amb tallers, xerrades i debats entorn a diversos temes d’interès, a més de ser lloc de trobada i oci del jovent de la ciutat. Darrerament l’espai obria els divendres i dissabtes la kafeta solidària. Ara es pretén mantenir i fer més visibles les diverses activitats que s’hi duen a terme. L’assemblea del Kasalet continua reunint-se cada dijous, i ara s’ampliarà per tal de coordinar aquesta campanya en defensa de l’espai, la qual pretén ser de llarg recorregut i implicar al màxim número de persones i col·lectius.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari