Suport a la Maria Sirvent davant dels jutjats per la denúncia presentada per policies

No Comment
A l’acte de conciliació d’avui no hi ha hagut acord entre les parts. Els agents demandants han de decidir ara si continuen la via judicial interposant una querella vers la regidora de la CUP.

Avui divendres 22 de gener ha tingut lloc l’acte de conciliació entre els 15 policies que demandaven a la regidora de la CUP Maria Sirvent, per les seves paraules pronunciades en el Ple municipal del passat mes de juliol i que consideraven constitutiva d’injúries i calúmnies.

A les 10 hores estava previst l’acte de conciliació al que la representant de la CUP, Maria Sirvent, estava citada, qui ha comparegut acompanyada de Montserrat Vinyets, advocada i membre de la Comissió de Juristes de la CUP nacional. L’acte de conciliació ha estat breu i de caràcter merament administratiu. La delegació ‘cupaire’ no ha reconegut els termes de la demanda, mentre que l‘advocada dels 15 agents policials, els quals no s’han personat a l’acte de conciliació, no ha volgut desdir-se de la denúncia efectuada. De forma que, a dia d’avui, l’estat iniciat pels policies continua el seu curs, i ara han de decidir si interposen querella vers la regidora.

Mentrestant, a la porta dels Jutjats de Terrassa, desenes de persones s’han concentrat en solidaritat amb la regidora cupaire. Entre elles, hi havia representants de les formacions polítiques ERC, TeC, EUiA, ICV i també del Procés Constituent, dels sindicats CGT i COS, i de col·lectius com la Taula per l’Aigua, l’Observatori Ciutadà Municipal, i l’Observatori dels Drets Socials, entre d’altres.

La CUP de Terrassa considera aquesta demanda com “un intent d’intimidar els moviments socials i el propi moviment anticapitalista». També anuncien que seguiran amb la campanya “Trenquem amb els models policials repressius”, juntament amb SAT i Alerta Solidària. A la vegada, la CUP manifesta que manté la «mà estesa en la reflexió i re-disseny del model policial de Terrassa». 

Related Articles

Deixa un comentari