Suport del Colectivo Sin Vivienda a la Raquel en un cas d’emergència habitacional

No Comment

col sin vivienda jutjats

La tragèdia habitacional, traduïda en les massa habituals i dramàtiques vivències quotidianes, està a l’ordre del dia. Per això és important i necessari que amb l’acció col·lectiva es posin de relleu quan se’ls mostra la seva solidaritat. El cas de la Raquel només és, desgraciadament, un de molts. Va ocupar el febrer de 2015 un pis al barri de Can Palet. Era això o quedar-se al carrer amb les seves dues filles – actualment està embarassada d’un altre -. Allà han viscut el darrer any i mig sense la garantia de cap subministrament, ni agua, ni gas, ni llum. Ahir dimecres tenia lloc el judici per la denúncia de l’ocupació d’aquest pis buit, propietat de BBVA.

El Colectivo Sin Vivienda va voler acompanyar la Raquel, i es concentrà als Jutjats de Terrassa per donar-li el seu suport i per tornar a reivindicar un lloguer social com a solució per les famílies que necessiten cobrir els seus drets més bàsics i dignes, com és el dret a un habitatge.

Raquel Col Sin Vivienda La Raquel dialoga amb companys del Colectivo Sin Vivienda a la sortida del judici. Foto: MG

Després de la vista oral, tant el col·lectiu com la mateixa Raquel mostraren satisfacció per com havia anat tot. Es destacà que per primera vegada, s’acceptà la declaració de l’assistenta social municipal, que donà testimoni de la realitat de la Raquel i el seu periple per serveis socials reclamant un ajut per a la seva família. Ara, en un termini d’entre 20 dies i un mes es dictarà la sentència del cas de la Raquel. Una altra de les demandes del col·lectiu, que l’Ajuntament de Terrassa es posicioni i faci costat a la reivindicació d’habitatges socials amb un lloguer apte per a les famílies afectades.

El Colectivo Sin Vivienda aglutina unes 300 famílies sense recursos que han hagut d’ocupar els darrers temps blocs i pisos per poder disposar d’un sostre. Recentment, fou notícia que l’empresa Endesa tallà el subministrament de la llum en els blocs reallotjats al barri de Les Arenes, on viuen 44 famílies, les quals també reivindiquen un lloguer social com a fórmula per sortir de la seva situació d’il·legalitat.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari