Terrassa acull la Marxa Mundial de les Dones

No Comment

Tal com vam informar en la passada edició impresa de Malarrassa, el 8 de març va començar al Kurdistan del Nord la 5ª Marxa Mundial de les Dones. A la ciutat, el Col·lectiu Feminista de Terrassa – Casal de la Dona ja va iniciar tot un seguit d’activitats a desenvolupar fins el mes d’octubre, quan la Marxa recalarà a Coimbra, Portugal.

En un emotiu i participatiu acte, el passat dissabte dia 18 el Casal de la Dona va celebrar la primera de les activitats previstes. Per aquesta ocasió, les dones terrassenques van comptar amb la complicitat dels Horts Urbans de Torre-sana i la participació de Ca la Dona barcelonina. A les 12 hores del matí van començar a arribar els primers grups enarbolant banderes i realitzant una exposiciò gràfica, enmig de faves, carxofes i el primer verdor de les patates acabades de plantar.

Posteriorment, s’oferí una primera aproximació de la realitat agroecòlogica dels horts dels Joves de Can n’Anglada i l’Hort Comunitari de Torre-sana, i un detallat relat de perquè en aquesta edició, la Marxa acull com a eixos principals la sobirania dels pobles i la sobirania alimentària com a motors de la lluita feminista enguany.

Una jove romanesa va explicar als assistents l’inici de la Marxa a prop de Kobane, com les families del Kurdistan se saludaven en la distància, separades per la violència d’una guerra cruel i sagnant, en la qual les milícies del poble kurd eren plenes de dones antimilitaristes, però abocades a una lluita d’autodefensa, ben lluny dels seus desitjos de pau i fraternitat. Actualment i després d’efectuar una Primavera Lèsbica per Belgrad, la Marxa segueix cap a Bòsnia-Herzegovina, on donaran suport a les lluites obreres de la ciutat de Tuzla, abans de seguir cap a Grècia.

Seguidament, es va efectuar una plantada de mongetes del ganxet, amb l’objectiu de recol·lectar posteriorment les llavors per lliurar-les a la Marxa al seu pas per Catalunya, que es preveu sobre els 25/26 de setembre i que es pretén que també tingui presència a la nostra ciutat.

excursionTorresana Marxa Dones 2

Un dinar on la gent de l’Associació de Veïns de Torre-sana va fer unes mongetes seques va cloure una jornada plena de tendresa i solidaritat amb aquelles que pateixen la violència d’un sistema a totes llums injust i indigne que exclou a les més dèbils. Una jornada que no tindrà final fins que, com diu el lema de la Marxa, “… totes siguem lliures”.

I com a rerefons, una jornada farcida de felicitat i solidaritat, però amb el regust amarg dels records cap a les companyes mortes per la violència masclista i per l’absurda guerra de les religions. Ara més que mai, prèn tot el seu sentit allò de que “la religió és l’opi del poble”.

Oriol Vicente

@ovicente

Related Articles

Deixa un comentari