Terrassa es mobilitza per defensar unes pensions dignes

No Comment

El Moviment Per unes Pensions Dignes vol que tothom s’hi sumi a lluitar per aquest dret bàsic, el qual va perdent cada cop més poder adquisitiu per a més de cinc milions de persones a l’Estat.

Des de la plataforma creada es convoca cada primer dilluns de mes a una concentració, i exigirà a l’Ajuntament que es posicioni per garantir unes pensions públiques i dignes. 

Com un moviment de força que s’està impulsant arreu de l’Estat, també a Terrassa es vol empènyer per contrarrestar l’atac a les pensions públiques. Per això, avui dilluns unes 300 persones han acudit a la crida a concentrar-se al Raval per reivindicar i mobilitzar-se per unes pensions dignes.

Tot prové d’una concentració espontània que va tenir lloc el passat 15 de gener, i una reunió amb representats de la Marea Pensionista, Iaioflautes, els sindicats CCOO i UGT i altres agents, que varen convocar aquesta assemblea d’avui, a través d’una plataforma que han anomenat Moviment Per unes Pensions Dignes, davant la «mala llet que ens provoca un augment del 0,25%» de les pensions, anunciava Pepe Ruíz. «Som molts i moltes que volem unes pensions dignes, i no ens creiem els arguments de que no hi ha suficients diners, o de que hem d’allargar l’edat de vida laboral», sentenciava aquest històric activista i líder veïnal.

Entre les diverses intervencions que s’han succeït en aquesta «assemblea», com han anomenat a la trobada els organitzadors de la mateixa, l’advocat Plácido Lordan – «sóc un pensionista més com vosaltres, i no pertanyo a cap grup o sindicat» – ha manifestat que «no podem quedar-nos quiets i sords davant el que està passant». En la seva opinió, «el sistema públic de pensions és un bon sistema, el que han de fer és crear més llocs de treball, amb sous raonables i que així augmentin les cotitzacions.»

Durant l’assemblea no s’han estalviat crítiques al govern central del PP. «Qui incompleix l’article 50 de la Constitució, que diu que els poders públics han de garantir unes pensions adequades a la gent gran?». Un dels arguments compartits pels presentes, és la intenció de potenciar que la gent es faci pensions privades a través de la banca. «A qui volen enganyar? Som jubilats, no tontos!». 

«Hem de lluitar pels drets dels nostres fills i néts»

Josep Guinot, de la Plataforma Unitària de Gent Gran, ha afirmat que després de quatre anys en què les pensions s’apugen un 0,25%, «calculem que hem perdut un 30% de poder adquisitiu». En la mateixa línia, El Manel Tórtola Tetetato, de la Marea Pensionista de Terrassa, ha destacat el dèficit que han provocat en la caixa de les pensions, la qual s’havia creat amb el Pacte de Toledo. «Ja amb el govern de Zapatero es van endur 14.000 milions que mai no han tornat», afirmava. «Pretenen que ens ho empassem tot, i que anem a la banca a obrir-nos pensions privades!», ha denunciat de nou.

Moltes dones també hi eren presents, i ha estat cridades a sumar-s’hi a les mobilitzacions donat són les més afectades. «Cobrem per sota dels pensionistes homes, i això no ho podem permetre, ha destacat la Isabel. La Gabriela també ha recordat: «Rajoy ha gastat 66.000 euros i ens hem quedat sense fons a la guardiola de les pensions». Entre altres dades proporcionades: de 5 milions de pensionistes a l’Estat, 1,9 milions reben menys de 600 euros al mes com a paga.

Concentració cada primer dilluns de mes

També han intervingut membres de la Plataforma en Defensa de la Sanitat, que criden a mobilitzar-se també el proper dijous en una marxa que comença a la Mútua, així com dels Iaioflautes de Terrassa. En Josep Lluís Charles ha indicat les principals reivindicacions del col·lectiu: que s’apugin les pensions en funció de l’IPC “tal com marca el Pacte de Toledo”, que es compensin les pujades amb els pressupostos de l’Estat, i la negativa a la nova Llei de Pensions que el govern central està tramant.

Com que la batalla es preveu llarga i es pretén sumar el màxim de persones a aquesta lluita, un altre dels acords és que cada primer dilluns de mes, a les 11 hores, hi tingui lloc una concentració, al mateix Raval, per fer un seguiment de les exigències plantejades i per no aturar la lluita per les pensions dignes. La propera trobada, el matí del 5 de febrer.

D’altra banda, una comissió creada a l’efecte ha anunciat una trobada, tot seguit en acabar la concentració, amb l’alcalde Alfredo Vega, per transmetre-li aquestes demandes, i de passada plantejar l’entrada una moció al ple municipal, per tal que els grups municipals del consistori es posicionin en favor d’unes pensions dignes.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari