Terrassa Sense Murs denuncia que l’Ajuntament està negant el padró a persones migrades

No Comment

La campanya “Padró per tothom” s’escenifica demà dimecres 4 de març, a les 20h al Raval de Montserrat, amb una concentració i performance.


Terrassa Sense Murs i Vaga Feminista 8m han convocat per dimecres 4 de març, a les 20h al Raval de Montserrat, una concentració per “denunciar que l’Ajuntament de Terrassa no està fent efectiu el dret al padró a totes les persones que hi resideixen”. El col·lectiu Terrassa Sense Murs, que vetlla contra la “discriminació i la vulneració de drets de les persones migrades, refugiades o que no són blanques a la nostra ciutat”, assegura que ha detectat que no s’està permetent a persones sense permís de residència empadronar-se sense domicili fix, una opció que està prevista a la normativa estatal.

“Tenim constància de diversos casos de persones que estan en situació irregular (és a dir, que legalment no poden residir ni treballar a l’Estat Espanyol), i que viuen la nostra ciutat en infrahabitatges okupats”. Terrassa Sense Murs afirma que, a causa d’aquestes circumstàncies i a la poca estabilitat habitacional que pateixen, aquestes persones “prefereixen no donar la seva adreça provisional i acollir-se a l’opció d’empadronar-se sense domicili fix”. Per això denuncien que “no s’està fent efectiva aquesta opció i considerem que això vulnera els seus drets”.

El col·lectiu informa que aquestes situacions s’estan donant a altres municipis, i que no es tracta d’incidents aïllats que es visquin només a Terrassa. Durant la concentració es realitzarà una perfomance teatral, i seguidament es llegirà un comunicat i un torn obert de preguntes. També assistiran algunes persones que s’han trobat amb aquest impediment. Aquesta concentració forma part dels actes previs a la Vaga Feminista del 8 de març.

Deixa un comentari