Terrassa Sense Murs: «Ha quedat provat que la Mireia Comas no va agredir cap agent de l’autoritat»

No Comment

També ha estat jutjada, acusada d’usurpació, la dona que ocupava el pis juntament amb el seu fill petit. Se li demanava presó i multa de 5.249 €.

El judici a la fotoperiodista Mireia Comas per cobrir un desnonament desferma una campanya per la llibertat de premsa.


Ahir dimecres dia 2 de desembre tenia lloc el judici a la dona que ocupava un pis desallotjat a Can Palet i que fou detinguda el passat 13 d’octubre. També es jutjarà la fotoperiodista Mireia Comas, també detinguda pels Mossos d’Esquadra el mateix dia, exercint la seva tasca professional. Per això, el col·lectiu Terrassa Sense Murs va convocar una concentració de suport per donar suport a les dues companyes de la xarxa, amb l’objectiu de demanar a la fiscalia que retiri els càrrecs i al jutge que arxivi la causa.

La D. està acusada d’usurpació, danys a l’immoble i resistència a l’autoritat, delictes pels quals la fiscalia proposa una pena de 6 mesos de presó i 5.429 € de multa i indemnització. Es tracta d’una persona en situació d’extrema vulnerabilitat econòmica, informa Terrassa Sense Murs, i que fins fa poc temps no havia aconseguit el permís de residència i treball. No parla ni entén el català i el castellà i té un fill de sis mesos a càrrec seu.

Per la seva part, la Mireia Comas, fotoperiodista, en un intent de poder fotografiar el que estava passant a dins, va rebre un tracte intimidatori i de menyspreu, tal com ella mateixa també va explicar, i després d’un frec a frec amb una de les agents, va ser detinguda. La Fiscalia l’acusa d’un delicte d’atemptat a l’autoritat, pel qual demana un any de presó i una indemnització de 170 €.

Tal com s’havia desenvolupat el judici, abans del tancament d’aquesta edició, Terrassa Sense Murs confiava en què es «fes justícia» i que les dues dones fossin absoltes dels càrrecs. Segons la valoració del col·lectiu, durant el judici, els agents de l’autoritat que havien denunciat la D. i la Mireia «han mostrat nombroses contradiccions en les seves declaracions a preguntes de la defensa i de la fiscalia». Així doncs, consideren provat que la D. ocupava el pis creient que ho feia legítimament, ja que «havia pagat 700€ a una persona que suposadament li llogava i li va facilitar les claus de l’immoble». No ha quedat acreditat que oferís resistència i que causés cap tipus de dany al pany de l’immoble, informen.

Pel que fa a la Mireia, també consideren «provat que no va agredir a cap agent de l’autoritat», i que «les lesions que suposadament presentava la mossa d’esquadra serien fruït de la força exercida en la pròpia detenció, després del frec a frec que va originar la discussió».

La campanya ‘Prou Repressió Premsa’, encetada dies enrere, en defensa de la Mireia Comas, a través d’un manifest, que havia recavat més de 800 adhesions de suport.

 

Redacció

Related Articles

Deixa un comentari