Terrassa també clama contra la barbàrie terrorista i la islamofòbia

No Comment

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Col·lectius d’immigrants i altres entitats locals van mostrar el seu rebuig als atacs terroristes de Barcelona i a la islamofòbia que aquest ha generat, com demostren les pintades racistes aparegudes també a la nostra ciutat

Diverses entitats de la ciutat, entre elles col·lectius d’immigrants i altres com Espai Drets i el Casal de la Dona de Terrassa, van convocar el passat divendres 25 d’agost una concentració al Raval de Montserrat. El motiu, mostrar el respecte i la solidaritat de la ciutat amb les víctimes dels recents atemptats que van deixar 16 morts i més de 100 ferits en els actes perpetrats a Barcelona i Cambrils els passats 17 i 18 d’agost.

Unes 200 persones van acudir a la crida al Raval, on van intervenir diverses persones representats a entitats, per denunciar la barbàrie terrorista i mostrar el costat solidari de la ciutat. S’ha volgut deixar clar que “els assassins estan al marge de tota ètica i per això mateix de tot marc religiós”. Terrassa Feminista ha estat un altre dels crits més proferits durant la concentració, així com Terrassa Solidària.

Contra la islamofòbia i el discurs racista

OLYMPUS DIGITAL CAMERAL’altre objectiu de la concentració, a banda de mostrar el rebuig contra aquest atac terrorista, va ser el d’advertir i alertar contra la islamofòbia, per evitar així el que persegueixen els assassins amb aquests fets”. En el manifest, titulat Immigrants Som Totes i llegit per Faouzi Hiba, es denuncià com “s’han efectuat atacs islamòfobs i racistes en diferents mesquites i pintades insultats en barris de la nostra ciutat, i són més preocupants les agressions físiques de què han estat objecte persones del col·lectiu musulmà a Sagunt, Navarra i altres punts de l’Estat”.

Per tot plegat, es feu incís en què el terrorisme i el racisme “són dues cares de la mateixa moneda, que es retroalimenten i tenim l’obligació de denunciar-ho”. I s’interpel·là “a tots i totes, institucions, moviments socials i organitzacions polítiques a posar-nos a treballar sobre temes d’immigració i religió. Començat pels nostres empobrits barris i amb poca cohesió social, i educar i formar a les escoles i sobretot dotar econòmicament els nostres dèbils serveis socials dels ajuntaments que amb l’excusa de la crisi han quedat clarament infrafinançats”.

En aquest sentit, també els mitjans de comunicació han estat motiu de crítiques, als quals se’ls atribueix que els atemptats hagin “activat reaccions vergonyants, que alenten un sentiment d’odi no només contra nosaltres els immigrants, siguem musulmans o no, sinó també a la lluita del poble per les seves llibertats i la justícia”.

A la concentració múltiple també van intervenir Karim El Otmani, qui presentà l’acte, l’Amira, Ramon Clariana, president de la FAVT, i membres del Casal de la Dona de Terrassa, les quals van reivindicar el caràcter obert i feminista de la ciutat. En aquesta línia es reflectia en el manifest: “Terrassa, no oblidem Ciutat Feminista i ferm defensora dels Drets Humans, sortim al carrer per expressar la nostra condemna a aquests fets”, al temps que s’adreçà a exigir responsabilitats i transparència als diferents estats (espanyol, saudita, marroquí… ) que fan negocis amb armament i amb patiment de la gent, no oblidem que destrueixen ciutats senceres i causen la mort de centenars de persones diàriament”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Ramon Clariana, president de la FAVT i membre d’Espai Drets, intervé durant la concentració. MG

Aquí es pot llegir el manifest de la societat civil organitzada “Les vostres polítiques, les nostres morts. Pau, solidaritat i convivència en la diversitat” i totes les entitats sota-signants del mateix, en total més de 160.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari