Terrassa x Refugiats organitza una jornada solidària el 27 de maig al Candela

No Comment

“La situació dels refugiats està estancada o ha empitjorat”. Així ho expressa l’Anna Masallé, del col·lectiu Terrassa x Refugiats, citant el drama humà que pateixen els refugiats a causa de la guerra a Síria, i que fa dos anys va acaparar l’atenció de tots els mitjans.

Precisament ara que el tema sembla haver estat desplaçat en l’agenda social, l’entitat Terrassa pels Refugiats, sorgida el 2016 arran d’aquest situació i que llavors va organitzar una jornada solidària, tornen a encetar ara una campanya, la qual tindrà el seu colofó en la jornada el proper 27 de maig, que tindrà lloc a l’Ateneu Candela.

“Arriba el 2018 i la UE continua incomplint la legislació en defensa dels Drets Humans i els tractats que es van aprovar en la matèria”, explicaren l’Anna i la Ingrid García en la presentació d’aquesta campanya, ahir a la seu dels Amics de les Arts. “Són 628 vides perdudes al mar Mediterrani en el que portem d’any, el que suposa una mitjana de 3 per dia”. A més, lamenten la repressió judicial d’aquelles iniciatives que volen alertar sobre el drama dels refugiats, com ara contra el vaixell de l’ONG Proactiva Open Arms, i que un jutge italià va incautar.

Anna Masallé i Ingrid García, a la presentació de la campanya de ‘Terrassa x Refugiats’ i la jornada solidària que tindrà lloc el proper 27 de maig a l’Ateneu Candela.

Urna solidària en diferents espais de la ciutat

La jornada solidària del diumenge 27 de maig, tindrà una part matinal de caire infantil, amb un espectacle de Les Filles del Sr. Bianchi, tallers i contacontes amb Sara Fuente. També hi haurà una vermutada amb l’actuació de Dj’s locals, i a continuació, un dinar de fideuà, elaborat pel Xavi Perich, del Bar de l’Ateneu Candela.

Després del dinar i durant tota la tarda, vindran els concerts: de la Sara Bautista, Elasri Muhammad, Funkenstein, Ksoviet i Ursa. També es posarà a la venda durant la jornada el conte ‘Refugiada: l’odissea d’una família’, de la Tessa Julià i amb il·lustracions de l’Anna Gordillo. Part dels beneficis de la venda també aniran a parar a Proactiva Open Arms. L’entrada a la jornada té un cost solidari de 5€, que seran 10€ si s’inclou també el dinar.

D’altra banda, i fins que arribi el dia 27, des de Terrassa x Refugiats han demanat la col·laboració de diverses entitats per ubicar una guardiola solidària, amb la què es recaptaran diners que aniran a parar a l’ONG Proactiva Open Arms. Els llocs citats on es trobarà aquesta urna solidària són:

17 de maig: La Revolta
19 de maig: restaurant Damunt Un Cel de Fil
20 de maig: Bauhouse
21 de maig: Ateneu Candela
22 de maig: ecobotiga L’Egarenca
23 de maig: Sala d’Escalada Batec de Sant Quirze
25 de maig: Minyons
26 de maig: Festa Soul Vespa a la Nova Jazz Cava
27 de maig, jornada solidària a l’Ateneu Candela

Altres iniciatives solidàries que hi col·laboren

L’ONG Drapen i Havet (A drop in the Ocean) sorgí com a iniciativa d’una dona noruega en visitar els camps de refugiats a Grècia, i ara aplega uns 4.000 voluntaris d’arreu del món. La Dolors Font explicà que compta amb tres projectes a la zona, un a Atenes i un altra a Macedònia, on s’hi duu a terme una tasca comunitària, i un tercer a Lesbos.

“Els governs no han fet res, sou la gent qui esteu ajudant en aquest drama”, segons explicà la Isabel, de Proactiva Open Arms, una ONG que considera primordial la sensibilització ciutadana en aquest tema: “volem salvar vides i a la vegada que hi hagi testimonis que expliquin el que està passant”.

Miquel Gordillo

 

Related Articles

Deixa un comentari