En record de l’Araceli, de les companyes del Casal de la Dona, que fa 30 anys

No Comment

El dia 22 de març, després d’una llarga malaltia, ens ha deixat la nostra estimada companya Araceli.

Les companyes del Casal de la Dona de Terrassa ens sentim molt orgulloses d’haver format part de la teva vida i haver compartit tants moments de lluita, de valors i d’amistat.

L’Araceli ha estat una gran dona: feminista, d’esquerres, republicana, treballadora, solidària, immigrant, justa i honesta, compromesa amb els moviments socials, lluitadora per la pau, per l’equitat , per la justícia social i els drets humans. Era una dona molt intuïtiva, amable, molt positiva i valenta, acollidora i molt vital. Portava la seva ideologia i el seu tarannà personal de manera transversal a tots els àmbits on ella participava activament.

Al llarg de la seva vida, l’Araceli ha estat exemple de lluitadora feminista, tenia molt clar que el feminisme és apoderar les dones, recuperant la memòria històrica de totes aquelles dones valentes que ens han precedit al llarg dels temps en la lluita per la igualtat.

Nosaltres, les dones feministes, joves, no tant joves i grans, tenim el dret i el deure de continuar la lluita, de seguir i resistir, com sempre hem fet.

Quantes coses hem fet plegades!! Amb l’Araceli hem compartit jornades de reflexió, de formació, de debats. Hem fet manifestacions, acompanyaments, assessoraments, hem negociat, reivindicat i denunciat on feia falta: al carrer, als barris, a les escoles, a tot arreu. I a la vegada que fèiem tot això i més, totes plegades, demanàvem a les administracions públiques implicació, recursos i serveis.

Però, al llarg d’aquest anys també hem compartit grans moments de plaer i alegria: la preparació de la Marxa Mundial de les Dones a l’any 2000, amb el viatge a Nova York amb un grapat de companyes, les jornades feministes de Còrdova, multitud de cinefòrums, sortides lúdiques, sopars, aniversaris … Vàrem preparar un esplèndid documental sobre la nostra història amb motiu del 20 aniversari de la nostra entitat. I recordem especialment els teus 50 anys, per multitudinari i divers, gent de molts ambients diferents compartint amb alegria aquesta festa teva i per tu.

Aquest mes de març celebrarem els 30 anys de la inauguració del Casal de la Dona, hem de recordar que l’Araceli en va formar part des de l’inici i, malgrat la seva absència, els celebrarem com un homenatge a ella, perquè malgrat les dificultats, sempre havia estat una ferma defensora de la necessitat de l’existència del Casal.

Però també volem parlar d’ella com a un ésser humà extraordinari. Totes hem gaudit de la seva estima. Quan la necessitàvem sempre la teníem sense demanar-li. Ha estat una amiga entranyable i sentim que totes hem format i formarem part de la seva vida i ella de les nostres.

Això no és un adéu, és un per sempre.

L’Araceli, ha tingut un final ràpid i una mort digna. I ha deixat un llegat d’amor incommensurable. La trobarem a faltar moltíssim.

Les companyes del Casal de la Dona de Terrassa

In : Perfils

Related Articles

Deixa un comentari