1-0: votació massiva al Casal de Gent Gran de Ca n’Anglada

No Comment

1-O CGG can nanglada grup

El Casal de Gent Gran Terrassa – Ca n’Anglada situat al carrer Sant Tomàs número 2 va albergar ahir un dels punts de votació. Convocats de bon mati, cap a les 5 de la matinada, per organitzar i constituir les meses, a les 7 ja hi havia una quarantena de votants afora esperant l’hora d’obertura del centre. Un quart d’hora més tard, dos agents dels mossos d’esquadra van aparèixer i van obrir acte sense cap incidència.

1-O CGG can nanglada matinadaQuan el centre va obrir les portes, més de dues-centes persones estaven esperant el seu torn de votació. Per educació i solidaritat ciutadana, es va decidir que primer passessin les persones grans i aquelles que per alguna dificultat física no poguessin esperar el seu torn. Tot semblava disposat quan, no arribava la mitja hora de l’obertura, que van caure els servidors i va interrompre el procés.

Intentant arreglar i tornar a connectar va passar més d’una hora, i al final van poder connectar un ordinador, no sense dificultats i recaigudes. Per aquest motiu es van descarregar les llistes dels votants assignats al centre i es va fer de manera manual amb papereta i DNI i mirant les llistes impreses. Per aquestes dificultats, només aquells que estaven a les llistes del barri van poder votar.

Cap a la una del mig dia la situació es va regularitzar i va permetre votar de manera fluida ja fins l’hora del tancament.

La jornada va estar protagonitzada per la quantitat de persones que es van quedar fins al final per tal de garantir que no es tanqués el centre. Tot i que durant la jornada hi va haver només dos mossos d’esquadra (en dos torns), i en cap moment es va veure el procés amenaçat, tots els fets que estaven passant en altres parts va afectar a l’estat general de les persones que allà hi eren.

1-O CGG can nangladar nitEntre tristesa i por, les ciutadanes i ciutadans del barri de Ca n’Anglada van viure la jornada enganxades a les xarxes socials per estar informats, preguntant per whatsapp o parlant per telèfon amb d’altres companys, amics o família per saber si estaven bé i si havien pogut exercir el seu dret a votar. El nerviosisme i la por per la càrrega policial que s’estava veient en altres llocs de Catalunya feien que la gent estigués alerta a cap moviment i s’aplegués ràpidament amb la menor sospita.

A falta d’un quart d’hora del tancament, aquesta tristesa i por es van esvair i una emoció d’immensa alegria es va estendre arreu dels ciutadans reunits, mentre victorejaven “Hem votat”. Aplaudiments i abraçades es van regalar com a homenatge del que entenien s’havia aconseguit. I amb els càntics com l’Estaca o Els Segadors les persones van esperar fins el final a que finalitzés el recompte.

Ana Belén Mesa

Related Articles

Deixa un comentari